Regnskab: SEB Pension falder kvart milliard tilbage

Første halvår af 2011 er en over en kvart milliard værre for SEB Pension end samme periode sidste år – et resultat, der dog er voldsomt påvirket af en skyggeoverførsel.

SEB Pension tjent 237 mio. kr. mindre i år end i samme periode sidste år. Resultatet, der lander på på 233 mio. kr. før skat mod 497 mio. kr. i samme periode sidste år skal dog ses i lyset af, at SEB Pension sidste år løftede regnskabet med en indtægtsføring fra skyggekonto med 260 mio. kr.

Samtidig stiger omkostningsprocenten fra 6,8 i første del af 2010 til 6,9 pct. i år.

De investeringer man foretager sig til gengæld for omkostningerne har i 2011 givet et afkast på 3 pct. – før pensionsafkastskat, investeringsomkostninger og ændring i hensættelser.

Og det er SEB egentlig godt tilfredse med:

”På trods af et vanskeligt investeringsmarked i 1. halvår 2011 har SEB Pension formået at styrke kundernes fælles reserver. Styrkelsen er afspejlet i en stigning i den samlede bonusgrad til 7,6 pct. ultimo 1. halvår, hvilket ligger i den absolutte top af markedet,” skriver SEB Pension og fortsætter:

”Vi har naturligvis ligesom alle andre investorer oplevet tab på selskabets aktier i perioden siden udgangen af 1. halvår 2011, men vores kapitalreserver er fortsat betydelige og blandt de allerstærkeste i markedet.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også