FinansWatch

Thorning vil skyde pensionspenge i betalingsring

Store byggeprojekter skal finansieres af pensionskasserne, mener Socialdemokraterne, der vil lempe deponeringsreglerne.

Foto: ESKESTAD MIK

Et tocifret milliardbeløb fra pensionssektorens pengetanke skal i de kommende år finansiere og drive offentlige byggerier, som for eksempel betalingsringen om København.

Det siger Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, til Berlingske. Partiformanden åbner samtidig op for, at de nuværende deponeringsregler lempes.

”Vi vil gerne modernisere Danmark, og hvis man bruger nogle af de store midler i pensionssektoren, kan vi løfte Danmark betydeligt over de næste år. Det er jo lønmodtagernes midler, og de skal bruges til gavn for at skabe nye job i Danmark,” siger Helle Thorning-Schmidt til avisen.

Positiv modtagelse

Et vigtig led i strategien er at åbne op for, at kommuner og regioner kan dispensere fra de såkaldte deponeringsregler og således slippe for at deponere et tilsvarende beløb, som det pensionsselskaberne investerer i et givent projekt.

Fra pensionsselskaberne er der positive meldinger til S-formanden. Underdirektør i Danica Pension Jens Dalskov kalder de nuværende regler en bremse, og ifølge PFA vil initiativet have en klar positiv effekt på samarbejdet mellem det offentlige og private.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs