FinansWatch

Regnskab: Sampo leverer stærkt kvartalsregnskab

Den finske finansvirksomhed Sampo har oplevet fremgang over hele linjen i årets første kvartal. Aktieposten i Nordea bidrog med 152 mio. euro.

Med et resultat før skat på 387 mio. euro har Sampo forbedret bundlinjen siden det tilsvarende kvartal i 2010. Dengang landede resultatet før skat på 287 mio. euro.

Det er hele forretningen hos Sampo der bidrager til fremgangen. På området for livsforsikring kunne selskabet notere en forbedring af resultatet før skat fra 36 til 44 mio. euro i forhold til første kvartal 2010 og indenfor ejendoms- og skadesforsikring kunne man bogføre en stigning på næsten 80 pct. i resultatet før skat, således at man i 2011 landede på 221 mio. euro, mod 125 mio. euro året forinden.

Forbedret combined ratio

I både Sverige, Norge og Danmark er det lykkedes for Sampo at forbedre sin combined ratio. Både i Norge og Danmark lå den et godt stykke over 100 i det første kvartal af 2010, men er nu nede på henholdsvis 96,5 og 94,3. For hele 2011 forventer man at combined ratio kommer under 95 for koncernens samlede ejendoms- og skadesforsikringsaktiviteter.

Også ejerskabet af 21,3 pct. af Nordea har bidraget med positive tal. Det udgør nemlig 152 mio. euro, mens det i starten af 2010 bidrog med 124 mio. euro. Ledelsen forventer da også at Nordea vil fortsætte med at bidrage markant til Sampos samlede regnskab i 2011.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs