FinansWatch

Pensionskasser køber "spøgelses-bygning" til spotpris

Tidligere har bl.a. Jyske Bank brændt nallerne gevaldigt på Scala-bygningen i det centrale København, men nu prøver ATP, PFA og Industriens Pension om de kan lave afkast på Scala.

Sammen med ledelsen i ejendomsselskabet Norden vil tre store danske pensionskasser nu investere op mod 800 mio. kr. i én gang for alle at udvikle Scala-bygningen i det centrale København til en god forretning.

Det er pensionskasserne ATP, PFA og Industriens Pension, der sammen med ledelsen i ejendomsselskabet Norden har investeret i Scala-bygningen igennem den nystiftede fond Norden IV. De køber ejendomme for 300 mio. kr. ud af konkursboet bag ejendomsinvestoren Carsten Leveau. Det skriver Børsen.

Prisen vurderes at være særdeles attraktiv.

Fornuftig pris

Adm. direktør i Ejendomsselskabet Norden Peter Andreassen bekræfter, at han har fået ejendommen til spotpris.

”Det er en god handel, fordi vi konjunkturmæssigt timer det godt. Det er min fornemmelse, at vi er i en position, hvor der ikke har været mange konkurrenter i købsprocessen, og derfor har vi kunnet købe til en fornuftig pris,” siger Peter Andreassen.

Det er endnu uklart, hvad Scala fremover skal huse af aktiviteter, men den tidligere ejer gik med hotel-ambitioner, hvilket den nye ejer ikke vil afvise.

”Vi går i dialog med de relevante parter og drøfter, hvordan vi bedst kan sikre, at Scala-bygningen indgår i den fremtidige udvikling af karreen og bliver en dynamisk del af området. Men det kan blive afgørende for projektets succes, at lokalplanen tilpasses,” siger Peter Andreassen, adm. direktør i Ejendomsselskabet Norden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs