Hver femte får brug for forsikring mod tabt arbejdsevne

Hver femte får brug for deres forsikring mod tab af erhvervsevne. Psykiske skader har erstattet nedslidning som den hyppigste årsag, skriver avisen.dk.

Hver femte får brug for sin forsikring mod tabt erhvervsevne. Det viser tal som avisen.dk har indhentet fra pensionsselskaberne Danica og Nodea Liv & Pension, der tilsammen dækker over en halv million danskere.

”Det er de færreste, som forholder sig til, at hverdagen med et slag kan ændre sig drastisk i forbindelse med for eksempel sygdom i en tidlig alder. Men statistikken viser, at det sker for rigtig mange,” siger Tina Arnstrøm, vicedirektør i Nordea Liv & Forsikring, til avisen.dk.

Hvor det tidligere var nedslidning, der var den største grund til, at danskerne måtte forlade arbejdsmarkedet, er det i dag psykiske lidelser, der dominerer statistikken.

Veluddannede rammes

”Det er psykiske lidelser, der er årsag i godt 25 procent af tilfældene. Det er typisk veluddannede mennesker inden for kontorfaget, som bliver ramt,” siger Tina Arnstrøm. Til sammenlignin står skader i bevægeapperatet, altså nedslidning, for 19 pct. af sagerne i Nordea Liv og Pension.

Det er dog ikke altid bare lige at få udbetalt forsikringen. Der man hos Ankenævnet for Forsikring. Her fylder sager om tabt erhvervsevne godt i bunkerne.

”Før var det ejerskifteforsikringer, der var flest klager over, men nu er det tab af erhvervsevne. Klagerne handler om, hvornår du er syg nok, og ender i stridigheder mellem forbrugernes egen læger og så forsikringsselskabernes læger,” siger Mads Mølgaard, jurist i Forbrugerrådet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også