FinansWatch

EU-dom giver danskerne dyrere forsikringer

Ny afgørelse betyder, at danskere fremover kan komme til at betale mere for forsikringer.

Organisationen Forsikring og Pension advarer om, at det fremover bliver dyrere for alle danskere at tegne forsikringer. Det gælder alt fra bilforsikringer til danskernes individuelle betalinger til livsforsikringer og pensionsordninger.

Udmeldingen kommer efter, at EU-Domstolen har slået fast, at forsikringsselskaber ikke må forskelsbehandle mænd og kvinder.

"Det her vil ændre fundamentalt på den måde, man prissætter de berørte forsikringer på," siger underdirektør Anne Seiersen, Forsikring og Pension, til Ritzau.

"Risikoen er, at det bliver dyrere for alle, for selskaberne bliver nødt til at prissætte efter det dyreste køn," siger hun.

Flere buler?

Underdirektøren i Forsikring og Pension peger på, at der i dag er gode og logiske grunde til, at man i dag inddrager køn i risikovurderingen.

For eksempel når det gælder bilforsikringer, er det helt urimeligt, at forsikringsselskaberne ikke længere må opkræve flere penge for mænd end for kvinder, siger Anne Seiersen.

EU-Domstolen har i dommen betegnet det som diskriminerende, at forsikringsselskaberne opkræver forskellige priser, alt efter om man er mand eller kvinde.

Men det sætter underdirektøren spørgsmålstegn ved.

"Jeg ved ikke, om man kan kalde det diskriminerende. Hvis man kører som en sindssyg, er det ikke rimeligt, at de, der kører fornuftigt, skal være med til at betale for skaderne," siger Anne Seiersen.

År til at rette ind

"Selskaberne kan se på udbetalingerne til erstatninger, at unge mænd har det med at køre vildere og have større uheld end unge kvinder," siger hun.

Obligatoriske ordninger gennem for eksempel arbejdet bliver ikke berørt af de nye regler.

EU's medlemslande har indtil 2012 til at tilpasse sig de nye regler.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs