Gjensidige betaler milliarder i udbytte

Den norske forsikringskæmpe Gjensidige starter sit liv på børsen med at udbetale 80 pct. af sit overskud i 2010 i udbytte. Det svarer til 2,4 milliarder norske kroner.

Gjensidige fejrer børsnoteringen i december 2010 med at friste investorerne med stort udbytte. Forsikringskoncernen lægger op til at udbetale 2,4 milliarder norske kroner – eller 80 pct. af overskuddet i 2010.

Forsikringsselskabet kommer ud af 2010 med resultat på 3,3 milliarder kroner mod 3,2 milliarder i 2009. Combined ratio landede på 95,3 procent for hele 2010. Med 1,1 milliarder kroner fordoblede koncernen sit resultat før skat i fjerede kvartal sammenlignet med samme kvartal året før.

”Resultatet for kvartalet og året som helhed er godt. Tiltag for at blive mere effektive og kundevenlige vil styrke Gjensidiges fremtidige konkurrencekraft yderligere. Samtidig har børsnoteringen øget Gjensidiges muligheder for at deltage i de strukturændringer, som præger finansbranchen i norden,” siger koncernchef Helge Leiro Baastad ifølge regnskabsmeddelelsen.

Gjensidige er det største spiller på det norske forsikringsmarked. Selskabet sidder ifølge konkurrenten Trygs opgørelse på cirka 28 pct. af den norske forsikringsmarked, hvor IF og Tryg er de største konkurrenter med henholdsvis 26,2 og 17 pct.

Gjensidige-boss blæser til dansk vækst

Bosse: Gjensidige-notering god for Tryg

Gjensidige vil jagte vækst med børsnotering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også