FinansWatch

Forsikringsbranchen kræver handling fra kommuner

Forsikringsselskabernes brancheorganisation opfordrer nu på det kraftigste kommunerne til at handle, før der sker skader, der koster både for kommunerne og forsikringsselskaberne penge.

Vand i kældre og kloakker, der går over sine bredder.

Det danske vejr kan være dyrt for både forsikringsselskaber, kunder og offentlige institutioner. Derfor opfordrer brancheorganisation Forsikring og Pension nu kommunerne til at handle, før skaden er sket.

”Lad være med at vente til skaden er sket, og prøv at tage det alvorligt,” siger underdirektør Torben Weiss Garne til FinansWatch.

Kontakt til KL

Allerede i sommer tog brancheorganisationen kontakt til KL for at få etableret et samarbejde, der kombinerer forsikringsselskabernes og kommunernes viden. Men nogle kommuner er for sløve, mener Torben Weiss Garne.

”Det er ikke nogen ukendt historie, at kommunerne har svært ved at gøre kloakker sexede. Der er mange ting, der kommer til at skygge, og derfor kræver det et wake up-call, før kommunerne forstår, hvor vigtigt, det er,” siger han.

I dag i Børsen opfordrer flere forsikringsdirektører til, at det offentlige træder til i forhold til for eksempel at afhjælpe skader i forbindelse med vejret.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs