FinansWatch

Pensionsbranchen utilfredse med korte høringsfrister

Høringsfrister på under 48 timer til indviklede bekendtgørelser er under alt kritik lyder det fra en række aktører, der retter skytset mod Finanstilsynet.

Kritikken kommer efter, at Finanstilsynet lige op til jul sendte en række gennemgribende bekendtgørelser i høring, hvor de implicerede parter, herunder ATP, LD og en række pensionskasser, fik under 48 timer til at give deres mening til kende. Det resulterede blandt andet i, at flere måtte opgive at udnytte deres demokratiske ret og komme med fyldestgørende svar. Det skriver Børsen.

Og ifølge flere aktører, er det et generelt problem, når Finanstilsynet skal have ny lovgivning igennem.

Korte frister

”Det er generelt meget korte frister, og jeg går ud fra, at de er klar over, at det er ret generende. Jeg håber ikke, at det er noget, der fortsætter. Det er sørme en svær situation for os, at skulle nå at svare så hurtigt,” siger LD-direktør, Carsten Koch, til Børsen.

Konkret handler det om bekendtgørelser om ledelse, styring og lønpolitik i LD, ATP og firmapensionskasser. Her måtte blandt andet Foreningen af Firmapensionskasser opgive at drøfte de 21 A4-sider med bestyrelse og medlemmer og sende et svar inden 44 timer. Over for Børsen peger flere forvaltningseksperter på, at så korte frister ikke er acceptable, og hos Finanstilsynet erkender man da også, at fristen ikke har været hensigtsmæssig i det konkrete tilfælde på grund af travlhed og dårlig planlægning - men afviser, at det er et generelt problem.

Ikke tilfredsstillende

”Det er ikke sådan, at de pludselig er vågnet op til en bekendtgørelse, de overhovedet ikke har hørt om tidligere. Interessenterne har vidst, at den var her, og de store af dem har også vidst, hvad det handlede om. Men det ændrer ikke ved, at den her korte høringsfrist ikke er tilfredsstillende,” siger kontorchef i Finanstilsynet Per Plougmand Bærtelsen til Børsen. Han vil dog ikke garantere, at det ikke sker igen.

”Det kan jeg i sagens natur ikke. Garantier er noget, som pensionsselskaber giver. Men jeg vil bestræbe mig på, at det ikke gentager sig,” lyder det med slet skjult henvisning til flere pensionsselskabers beslutning om at afskaffe deres garantier over for kunderne.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs