FinansWatch

Pensionsselskaber venter lavere afkast

2011 bliver ikke et jubel år for pensionsopsparerne, der må forberede sig på noget lavere afkast end de to seneste år, lyder det fra pensionsselskaberne.

Stigende renter betyder lavere afkast i 2011, lyder det fra en række af landets pensionsselskaber. Blandt andet PensionDanamrk, hvor investeringschef Claus Stampe ikke tror på, at afkastene på 12-14 pct, de seneste to år kan opretholdes i 2011.

”Vi har haft to fantastiske år med afkast på både gynger og karruseller. Både aktier og kreditobligationer er kommet godt igen efter krisen, og samtidig har vi set kraftige rentefald, hvilket har fået realkredit- og statsobligationer til at stige i værdi. Det er vanskeligt at se det fortsætte i år, og i bedste fald lander vi på et afkast på 6-7 pct.,” siger han til Børsen.

Aktier bedst i år

Heller ikke i Industriens Pension har man de store forventninger til 2011. Her venter man et afkast på 4-5 pct., mens man hos PFA peger på, at det bliver kunder med en høj andel af obligationer og/eller renteafdækning, der kommer til at se de dårligste afkast.

”Så afhængigt af, hvordan porteføljen er sat sammen, så ser vi et afkast på 4-5 pct. i de traditionelle produkter op til noget, der nærmer sig 10 pct. for kunder med høj aktieandel,” siger Anne Broeng, koncernchef i PFA.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs