Sneen er forsikringsselskabernes joker

Sneen giver færre indbrud, til gengæld sker der flere ulykker. Men om sneen er forsikringsselskabernes trumf eller bet står fortsat hen i det uvisse.
Foto: ANDREASEN CARSTEN
Foto: ANDREASEN CARSTEN

Det hvide vinterlandskab er som regel en bet for forsikringsselskaberne, fordi flere brækker benene og buler bilerne. Men særligt i juletiden kan sneen være en fordel, fordi den gør det sværere at begå indbrud.

Om det voldsomme snevejr i sidste ende giver plus eller minus for forsikringsselskaberne, vil Tryg eller Topdanmark først afsløre i selskabernes kvartalsregnskaber. Men hos begge selskaber glæder man sig over, at sneen ifølge Københavns Politi har været med til at barbere halvedelen af juleindbruddene i forhold til sidste år ned.

”Isoleret set er det rigtig godt, men man skal se det i en helhed,” siger Steffen Heegaard, kommunikations- og IR-direktør i Topdanmark.

Gynger og karuseller

”Det er lidt gynger og karruseller for os. Det voldsomme snevejr gør, at der er flere trafikuheld, men omvendt er der færre indbrud, og vi har endnu ikke gjort det samlede billede op,” siger han.

Det samme er meldigen fra kommunikationschef i Tryg, Gerhard Dall.

”Der er noget, der tæller begge veje. Vi ser større antal faldskader og flere bilskader, men vi kunne håbe på, at de færre indbrud trækker i den anden retning," siger han.

Sne tager ikke hele æren

Hverken Tryg eller Topdanmark kan sige noget om, hvad det kommer til at betyde i kroner og øre, og forsikringsselskaberne understreger samtidig, at de endnu ikke har modtaget alle tyverianmeldelser.

Fosikringsselskaberne giver ikke udelukkende sneen æren for de færre indbrud. Både Gerhard Dall og Steffen Heegaard peger på, at borgerne og politiets fokus på indbrud er med til at reducere antallet af indbrud.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også