FinansWatch

Topchef har forvandlet ny og aggressiv spiller i søforsikring

Forsikringshuset Neon, som har hentet flere medarbejdere i Lavaretus til et nyt dansk kontor, kæmpede for overlevelse for få år siden. En strategisk overhaling betyder, at man nu indleder en offensiv på markedet for søforsikring med kontorer i København og Genova.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Dimitri Messinis

En ny og aggressiv aktør vil have foden indenfor på det europæiske marked for søforsikring og har indtil videre plantet flag i Danmark og Italien. Det sker til trods for, at selskabet var i alvorlige problemer for få år siden.

ShippingWatch kunne onsdag fortælle, at de ansatte på Lavaretus' kontor i København har indleveret deres opsigelse for i stedet at skifte til den nystiftede konkurrent Orca Services. Det gælder også CEO Lars Hendriksen, som er stoppet med øjeblikkelig virkning.

Bag Orca Services står det britiske forsikringshus Neon, der nu gør klar til at tage en større bid af markedet for søforsikring i Europa efter at have kæmpet for overlevelse de sidste par år.

Den drivende kraft bag forvandlingen af Neon er topchef Martin Rieth. Den engelske forsikringsdirektør kom til Neon (dengang Marketform) i oktober 2015.

Mens han er et ubeskrevet blad i den danske del af branchen, så er han ifølge ShippingWatchs oplysninger en velkendt figur i London. Kort efter sin tiltræden tog han fat på en overhaling af virksomheden. Navnet blev skiftet fra Marketform til Neon, mens fokus blev rettet blev en vifte af nye sektorer, hvor skibsfart altså er en af de nye satsninger.

"Jeg gik i gang med det samme. Der er sket kæmpe forandringer her over de sidste par måneder, men det har været forandringer, som desværre har været fuldstændigt nødvendige. Vi kæmpede for overlevelse," sagde Martin Rieth til branchemediet Insurance Business i juni 2016.

Kontorer i København og Genova

Satsningen på marine forsikring har indtil videre ført til to konkrete initiativer i Europa.

I midten af oktober oprettede Neon Holdings UK Limited et selskab i Danmark ved navn Orca Services A/S. Det er det selskab, som stort set alle Lavaretus' danske medarbejdere nu skifter til, inklusiv topchef Lars Hendriksen, som var med til at etablere Lavaretus i København.

Det er endnu uvist, hvor og hvornår det danske kontor åbner. Ifølge ShippingWatchs oplysninger udløber opsigelsesperioden for hovedparten af Lavaratus-medarbejderne i februar 2018.

Indtil videre er Martin Rieth angivet som bestyrelsesformand i Orca Services, mens Angus Wilson, head of marine, står som direktør.

Kilder fortæller desuden til ShippingWatch, at medarbejderne på Lavaretus' finske kontor også fik tilbuddet om at skifte til Orca Services, men at det her lykkedes at holde på de ansatte.

Sideløbende med den nordiske satsning har Neon også indgået et samarbejde i Italien om søforsikring. Mandag meddelte Neon, at man har oprettet et joint venture med den italienske mægler Cambiaso Risso og åbnet et kontor i den norditalienske by Genova, som huser landets største industrihavn.

Derudover har Neon også oprettet en marinemægler ved navn Chord Re, som har hjemme i London og åbner januar 2018.

Hvorvidt Neon har flere europæiske kontorer på vej er uklart, da virksomheden ikke har ønsket at udtale sig til denne artikel.

Lavaretus i vildrede

Imens Neon ruster op, venter Lavaretus' kunder og samarbejdspartnere i spænding på, hvad der skal ske med kontoret i København, som om få måneder bliver rømmet for medarbejdere.

Lavaretus har endnu ikke ønsket at kommentere masseopsigelsen. I en mail til sine kunder, som blev sendt i sidste uge, oplyste den finske ledelse, at ansvaret for aktiviteterne i Danmark foreløbigt bliver placeret i Helsinki, mens der arbejdes på en løsning på problemerne.

Ifølge ShippingWatchs oplysninger er Lavaretus' ledelse lige nu vildrede over, hvad der skal ske med kontoret i København.

Det skyldes ikke mindst, at det er mere end vanskeligt på kort tid at finde otte nye medarbejdere på kort tid, som alle er kvalificerede til at arbejde med søforsikring.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere