FinansWatch

Avis: Stor forskel på drømmetidspunkt for pension og folkepensionsalder

En undersøgelse, som Yougov har foretaget for Nordea, viser, at de adspurgte ønsker at gå langt tidligere på pension, end hvad folkepensionsalderen dikterer, skriver Berlingske.

/ritzau/Lærke Posselt
Foto: /ritzau/Lærke Posselt

Der er adskillige år til forskel fra, hvornår danskerne vil gå på pension til den faktiske alder, hvor det er muligt at få folkepension, skriver Berlingske baseret på en Yougov-undersøgelse, som Nordea står bag.

Det bliver økonomisk sværere for de yngre generationer at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet væsentligt før folkepensionsalderen.

Per Klitgård, adm. direktør, Danica Pension
Ifølge undersøgelsen, som er baseret på 1.014 personer foretrækker unge mellem 18-25 år at gå på pension, når de fylder 65 år, mens de først opnår ret til folkepension, når de er mellem 73 og 74,5 år. For de 40-54 årige foretrækkes 62 som den ideelle pensionsalder, mens en person, der er født i 1963, eksempelvis først har 68 som folkepensionsalder.

Og ændringen, der er på vej af pensionsudbetalingsaldereren, matcher dårligt med forhåbningerne om en lavere pensionsalder, påpeger både Nordeas forbrugerøkomom Ann Lehmann Erichsen og Danica Pensions adm. direktør Per Klitgård overfor avisen. Med ændringen indskrænkes rettighederne til tidlig selvpensionering fra fem til tre år før folkepensionsalderen.

"De nye regler betyder, at det bliver økonomisk sværere for de yngre generationer at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet væsentligt før folkepensionsalderen," siger Danica Pensions adm. direktør Per Klitgård til Berlingske.

Lovforslaget ventes at blive vedtaget 30. november.

Lærernes Pension fornyer aftale med ejendomsforvalter

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

Derfor forlader vicedirektør Finanstilsynet

Forsiden lige nu

Nemid rykker over på mobilen som app

Det er slut med ikke at have adgang til netbanken, hvis du har smidt Nemid-nøglekortet væk. Finans Danmark og det offentlige har nemlig sammen udviklet en app.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere