FinansWatch

Hübbe: Udbytter frem for aktietilbagekøb i tråd med tiden

Tryg følger det, "som vores aktionærer sætter mest pris på," siger topchef Morten Hubbe om udbytteændring.

Foto: /ritzau/Jens Henrik Daugaard

Tryg har valgt at forkæle sine aktionærer med et ekstraordinært udbytte på 1 mia. kr. i stedet for, som analytikerne havde ventet, at lancere et nyt aktietilbagekøbsprogram i samme størrelsesorden. Udbytte er i tråd med tiden og vil også blive foretrukket i de kommende år, vurderer Trygs koncernchef, Morten Hübbe, over for Ritzau Finans.

"Det er i hvert fald planen, at vil følge det, som vores aktionærer sætter mest pris på, nemlig udbytte, og derfor kommer det til gå mere den vej, så det vil i hvert fald gælde for de kommende år," siger Morten Hübbe.

Udviklingen kan blandt andet kædes sammen med det lave renteniveau, idet pensionskasser og tilsvarende investorer har efterspurgt et mere sikkert afkast.

"Der er rigtigt mange investorer, der gerne vil sikre sig, at de får et løbende afkast, som de så kan give videre til deres private kunder. Derfor synes vi, at et ekstraordinært udbytte er helt i tråd med det. Så det er der egentlig mange, også private aktionærer, der har signaleret til os, at de godt kunne tænke sig," uddyber Morten Hübbe.

Går over til kvartalsudbytte

Tryg har også besluttet at introducere kvartalsvise udbytter i stedet for halvårlige udbyttebetalinger.

"Sidste år overgik vi fra helårsudbytte til halvårlige udbytter, hvilket vores aktionærer altså har taget rigtigt godt i mod, og vi ser en tendens i mange andre lande til at gå helt over til kvartalsvis udbytte. Den tendens vil vi gerne følge, for det kan vi se, at vores aktionærer gerne vil have," siger Morten Hübbe.

I regnskabet for 2016 foreslår Tryg et halvårligt udbytte på 3,60 per aktie, og inklusive udbyttet i halvårsregnskabet når årets samlede ordinære udbytteudlodning dermed op på 6,20 kr. per aktie.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs