FinansWatch

Tryg jagter vækst på forsikring af børn og kæledyr

Foto: LEIF TUXEN

Mindre biler og bedre sikkerhedsudstyr vil presse priserne yderligere ned på bilforsikringer. Det forudser forsikringskoncernen Trygs topchef, Morten Hübbe, som i stedet jagter vækst på områder som forsikring af børn, kæledyr og elektronik.

"Bilforsikringspriserne i Danmark falder, og det, tror jeg, realistisk set de kommer til at fortsætte med at gøre på grund af mindre biler og bedre sikkerhedsudstyr," sagde Morten Hübbe under en præsentation tirsdag på InvestorDagen arrangeret af Dansk Aktionærforening.

De lavere præmier på et så centralt et område som bilforsikring lægger pres på forsikringsselskaberne for at finde vækst på andre områder.

"Derfor arbejder vi på opkøb, som skal styrke og give os nye produkter," sagde Morten Hübbe, som henviste til tre nylige mindre opkøb, som Tryg har foretaget, og som har tilført selskabet aktiviteter inden for børneforsikring, kæledyrsforsikring og elektronikforsikring.

"Hvor bilforsikring falder 3-4 procent i øjeblikket om året, så stiger markedet for dyreforsikringer altså en 12-13 pct. Det vil vi gerne have en bid af," sagde Morten Hübbe.

Tryg fik med opkøbet af Securator tilført aktiviteter inden for elektronikforsikring, som også er et område i vækst.

"Der findes vel ikke en husstand derude, der ikke får mere og mere elektronik. Det at forsikre elektronik vokser også med mere end 10 pct. om året, og at få vores andel af det er vigtigt," sagde Tryg-chefen endvidere.

For nylig annoncerede Tryg købet af en mindre portefølje i Sverige af børneforsikring. Det er et område, som Tryg ser et vækstpotentiale for også i Danmark.

"Faktisk er der ikke den store tradition for at forsikre børn eller gravide og deres ufødte fostre i Danmark, men det er der i Sverige, og den forretning vil vi meget gerne tage fat i og videreudvikle på det danske og norske marked. Det vil gradvist være med til at løfte vores toplinje," sagde Morten Hübbe.

Derudover har Tryg også arbejdet med sit bilforsikringsprodukt for at styrke sin konkurrenceevne på det område.

"Tidligere har vi kun haft en bilforsikring, en sådan all-inclusive. Nu laver vi en basisbilforsikring, der er 7 pct. billigere end den, der var før, og så man aktivt vælge, om man vil have tillægsdækninger på det," sagde Morten Hübbe.

 

/ritzau/FINANS

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere