FinansWatch

Virksomheder på kanten af loven med ekstra gebyr på kunders regninger

Flere finansielle virksomheder opkræver et højere gebyr for at lade kunder betale via Betalingsservice, end hvad det koster i gebyr til Nets. Forbrugerombudsmanden har tidligere indskærpet, at det tydeligt skal fremgå, hvis en del af pengene går til andet end Nets.

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix//

Flere virksomheder opkræver et større gebyr for at lade forbrugerne betale via Betalingsservice end de 4,32 kr., som Nets opkræver af virksomhederne per betaling. Det viser en undersøgelse, som Berlingske har foretaget.

Blandt virksomhederne, der kræver et højere gebyr, er forsikringsselskaberne Tryg, Codan, Topdanmark og LB Forsikring, der opkræver henholdsvis 7,6 kr., 7,6 kr., 5,6 kr. og 4,8 kr. Flere af virksomhederne i undersøgelsen oplyser dog til Berlingske, at der oven i de 4,32 kr. til Nets kommer et såkaldt linjegebyr. Nets oplyser, at prisen for en typisk virksomhed ikke ligger væsentligt over 4,32 kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs