FinansWatch

Tryg-analytiker: Integrationen af Alka ser ud til at gå godt

Med regnskabet for andet kvartal er det første gang Alka viser sig i tallene hos Tryg, og det tyder umiddelbart på, at integrationen af Alka går godt, vurderer analytiker.

Alkas direktør Henrik Grønborg og Trygs direktør Morten Hübbe, da de i april annoncerede købet. Henrik Grønborg i dag ansvarlig for Trygs danske privatforretning. | Foto: Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix

Tryg har onsdag morgen leveret et godt regnskab med bedre end ventede resultater, og det er blandt andet takket været det opkøbte selskab Alka, som blev tilføjet Tryg-koncernen i november.

På toplinjen har Tryg for andet kvartal kunnet fremvise bruttopræmieindtægter på 5451 mio. kr. mod 4571 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Det svarer til en stigning på 19,7 pct., mens væksten ender på 5,9 pct., hvis Alka bliver taget ud af ligningen.

"Toplinjen ligger cirka 100 mio. kr. over konsensus, i forhold til de tal jeg har. Det er ikke så tit, at vi ser forsikringsselskaber overraske så positivt på toplinjen, men det er selvfølgelig Alka, der spiller ind. Men det ser også ud til, at Tryg har fået prisstigninger igennem og formentlig også vinder nogle markedsandele, så det ser fint ud," siger Ricky Rasmussen, der er analytiker hos Nykredit.

I forhold til overtagelsen af Alka, som Tryg samlet har måttet betale 8,2 mia. kr. for, nævner Nykredit-analytikeren, at der i forbindelse med et opkøb altid vil være nogle ting, der overrasker positivt, og nogle ting, der overrasker en smule negativt.

"Men jeg tror, at Tryg hovedsageligt er blevet positivt overrasket over Alka, og hvor effektive Alka rent faktisk har været til at styre butikken. Der er ikke noget af det, jeg indtil videre er dykket ned i, som siger, at integrationen ikke går andet end godt."

"Der skal nok gå lidt længere tid, før de synergier, der allerede er identificeret, for alvor bliver realiseret. Men det tyder umiddelbart godt det her," vurderer Ricky Rasmussen.

Børsmarkedet sender tirsdag aktien ned med 2 pct. til kurs 219,4 i kølvandet på regnskabet. Siden årsskiftet er aktien steget med 34 pct.

Forsikringsboss kalder de seneste vejrskader for "skræmmende" 

Forsikring af børn, tænder og kæledyr driver Trygs præmievækst  

Tryg oplever markant vækst i andet kvartal 

Topchef ser tilbage på Alkas salgsproces: "I ledige stunder kunne man godt tænke over, hvor jeg lige var henne i det her" 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs