FinansWatch

Præmievækst og Alka-effekter ventes at præge Trygs halvårsregnskab

Analytikerne venter fremgang i præmieindtægter og bundlinje hos landets største forsikringsselskab.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Forsikringskoncernen Trygs regnskab for andet kvartal, som offentliggøres onsdag morgen, ventes at byde på en solid vækst i præmieindtægterne.

Ud over indlemmelsen af tilkøbte Alka Forsikring er fremgangen også drevet af en positiv underliggende udvikling.

"Underliggende forventer vi, at Tryg kan hæve præmieindtægterne med 5 pct. i lokal valuta og dermed fortsætte det pæne momentum fra årets første kvartal," fremgår det af en optakt fra aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank, som inklusive integrationen af Alka venter en fremgang i præmieindtægterne i andet kvartal på 17 pct. i forhold til samme kvartal året før.

Konsensus for Trygs bruttopræmieindtægter i kvartalet ligger ifølge et estimat indsamlet af selskabet selv på 5321 mio. kr. mod 4571 mio. kr. i samme periode sidste år.

Den underliggende vækst ventes drevet af en fortsat pæn vækst i den danske privatforretning, hvor bonusordningen gennem Tryghedsgruppen er med til at styrke Trygs position på markedet.

Pæn vækst i privat og erhverv

"I den norske privatforretning forventer vi, at Tryg kan opretholde det fine præmiemomentum fra første kvartal, drevet af salg til OBOS-kunder, bedre kundefastholdelse og den nye NITO-aftale," skriver Mikkel Emil Jensen, som refererer til tilkøbte OBOS og partnerskabet om salg af forsikringer til medlemmerne i den norske fagforening NITO.

Analytikeren venter også pæn fremgang i erhvervsforretningen på 10 pct. Det vil ligeledes være drevet af Alka, men også en stærkere kundefastholdelse i Danmark og Norge ventes at spille positivt ind.

I industriforretningen venter Mikkel Emil Jensen en beskeden præmievækst på 1 pct. i forhold til samme kvartal året før. Det dækker over markante prisforhøjelser til industrikunderne i Norge, hvilket har fået flere kunder til at finde andre græsgange - noget som prisstigningerne ikke ventes at have kompenseret fuldt ud for.

Prisforhøjelser i industri

"Det er dog ikke alarmerende, da Tryg har til hensigt at øge profitabiliteten og ikke mindst reducere selskabets eksponering til industri. I den danske industriforretning venter vi til gengæld fortsat fin vækst," skriver Mikkel Emil Jensen.

I forhold til skadeniveauet noterer analytikeren, at kvartalet har budt på lokale skybrud og relativt mange lynnedslag mod slutningen af kvartalet. Konsensus for storskader lyder på 132 mio. kr. og vejrskader på 62 mio. kr.

Godt hjulpet af væksten i præmieindtægterne og de fortsatte effektiviseringer ventes Tryg at kunne fremvise et forsikringsteknisk resultat for kvartalet på 967 mio. kr., hvilket i givet fald vil være en pæn fremgang fra 846 mio. kr. i samme periode sidste år.

Desuden ventes investeringerne at have bidraget med et resultat på 57 mio. kr. til kvartalet, mens bundlinjen ventes at vise et overskud på 758 mio. kr.

I regnskabet ventes Tryg endvidere at fastholde sine målsætninger for 2020.

Mio. kr. Q2 2019(e) Q2 2018 FY 2019(e) FY 2018
Bruttopræmieindt. 5321 4571 21.344 18.740
Forsikringsteknisk res 967 846 3216 2766
Investeringsafkast 57 -90 436 -332
Resultat før skat 977 735 3463 2262
Nettoresultat 758 568 2716 1731
Combined ratio 81,8 81,4 84,9 85,1
Udbytte 1,7 1,65 8,3 6,6

(e) = gennemsnitsestimater indsamlet blandt analytikerne af Tryg selv.

Trygs regnskab bliver offentliggjort onsdag den 10. juli klokken 07.30.

Tryg-konkurrenter ser også prisstigninger i presset norsk marked 

Stærkt investeringsresultat giver positiv overraskelse hos Tryg

 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs