FinansWatch

Bank løfter kursmål hos Tryg

Handelsbanken har løftet sit kursmål for Tryg-aktien, efter at selskabet tirsdag præsenterede sit regnskab for fjerde kvartal af 2018.

Foto: /ritzau/Philip Davali

Handelsbanken lægger 10 kr. til Trygs kursmål, så det nu lyder på 179 kr., mens anbefalingen "akkumuler" gentages.

I et notat skriver Handelsbanken, at Trygs investeringsresultat skuffede en smule i årets sidste kvartal. Posten viste et tab på 330 mio. kr., hvor konsensus blandt investorerne var et tab på 254 mio. kr.

"Trods det lidt skuffende investeringsresultat var der en række positive elementer i regnskabet. Præmievæksten var på 4,5 pct. - uden opkøbet af Alka - i forhold til samme kvartal sidste år. Inkluderes opkøbet af Alka, var præmievæksten på 21,2 pct."

"Tryg understregede desuden, at integrationen af Alka går som planlagt. Endelig var det værd at bemærke, at præmievæksten har været positiv siden tredje kvartal 2016. En tendens, vi venter, vil fortsætte," skriver Handelsbanken.

Banken forventer, at toplinjen fremadrettet vil være understøttet af opkøbet af Alka, Trygs bonusmodel og det kommende samarbejde med Danske Bank. Derudover er stigende renter positivt for forsikringsselskaber.

"Det skyldes, at præmieindtægterne dermed får en højere forrentning. Hvis renterne stiger i år og næste år, som mange eksperter venter, vil markedets appetit på forsikringsaktier formentlig være stigende," lyder det i notatet.

Tirsdag steg Tryg-aktien 1,5 pct. til 170 kr. Onsdag handles aktien uden retten til et udbytte på 1,65 kr.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs