FinansWatch

Sydbank: Godkendt Tryg-regnskab - ser aktien outperforme

Aktieanalytiker hos Sydbank mener, at Tryg har afleveret et solidt regnskab for tredje kvartal.

Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker hos Sydbank | Foto: PR

Det er et godkendt regnskab, som den danske forsikringskoncern Tryg har offentliggjort torsdag morgen, og det kan betyde, at selskabets aktie vil klare sig lidt bedre end markedet, når det danske aktiemarked åbner.

Sådan lyder vurderingen fra Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, kort efter regnskabsfremlæggelsen.

"Der er solid fremgang på toplinjen, og det er godt drevet af Danmark og også en bedre trend i Norge, hvilket også er positivt for den fremtidige udvikling i præmieindtægterne," siger han til Ritzau Finans.

Han fremhæver, at forretningen i Danmark er hjulpet godt på vej af Trygs bonusordning, som er med til at holde på kunderne og dermed sikre en god fastholdelsesprocent.

I Norge har kunderne inden for industrisegmentet også taget fint imod selskabets prisstigninger, og det er ligeledes med til at løfte præmieindtægterne i kvartalet.

Mikkel Emil Jensen bemærker, at der er blevet kastet flere penge efter storskader i resultatet end ventet, men alligevel formår Tryg at lande et fint resultat.

"Der er rigtig store storskader, som er større, end vi havde regnet med, men Tryg har en god kontrol med de skader og lander på en acceptabel erstatningsprocent. Når tingene kombineres, lander Tryg faktisk et bedre forsikringsteknisk resultat end ventet," siger han.

Afløbsgevinster ødelægger kvalitet i indtjening

Sydbanks aktieanalytiker fremhæver, at Tryg i kvartalet også får en del hjælp fra afløbsgevinster, der ligeledes var højere end ventet. Han vurderer, at det "lidt ødelægger kvaliteten af indtjeningen" i perioden.

"Selv om det bestemt er et godkendt regnskab, så er det hjulpet af store afløbsgevinster. Den vækst kommer ikke organisk, men fra noget, man tidligere har hensat."

"Tryg har også sagt, at afløbsgevinsterne vil være aftagende, så de fleste havde nok forventet, at det ville være markant mindre end det niveau, vi ser nu," siger Mikkel Emil Jensen og fortæller, at den underliggende forretning dog også viser fremgang, når man isolerer for afløbsgevinster, storskader og vejrrelaterede skader.

Afløbsgevinsterne steg med 161 mio. kr. til 408 mio. kr. i årets tredje kvartal sammenlignet med i samme periode året forinden.

Tryg lander lavere resultat trods vækst på toplinjen

Tryg sætter fokus på forebyggelse med ny strategi

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs