FinansWatch

Handelsbanken hæver Trygs kursmål og indtjeningsforventninger før regnskab

Tryg kom godt ud af 2017, vurderer Handelsbanken i ny analyse, hvor kursmålet løftes.

Foto: /ritzau/Philip Davali

Mildt vejr i de sidste tre måneder af 2017 vil formentligt have budt på færre skadesanmeldelser for det danske forsikringsselskab Tryg, og det vil smitte positivt af på indtjeningen i fjerde kvartal.

Sådan lyder vurderingen fra Handelsbanken i en analyse, hvor banken fastholder sit positive syn på aktien med anbefalingen "akkumuler", mens den løfter kursmålet til 180 kr. fra 176 kr.

"Vi hæver vores indtjeningsforventninger til 2017 med 2 pct. grundet en forventning om færre skadesudbetalinger i kvartalet," skriver Handelsbanken og henviser til fjerde kvartal, som forsikringsselskabet fremlægger regnskabstal for den 23. januar.

De mildere vejrforhold i fjerde kvartal af 2017 ventes dermed at have ført til en forbedring af Trygs combined ratio, som Handelsbanken venter vil være landet på 86,1 i kvartalet mod 93,1 i samme periode af 2016.

På toplinjen har bankens analytikere sat næsen op efter fremgang i det tekniske resultat til 629 mio. kr. fra 314 mio. kr. i fjerde kvartal af 2016.

Forventningerne til afkastet på værdipapirer er også positive, og Handelsbanken vurderer, at investeringsresultatet vil byde på et plus på 118 mio. kr.

"Vi venter, at toplinjen i kvartalet fortsat vil være begunstiget af tidligere annoncerede prisstigninger samt selskabets nye kundebonusprogram, hvor kunderne får udbetalt en årlig bonus, hvilket vil bidrage til en øget kundeloyalitet," noterer Handelsbanken.

Ifølge banken er der også stor sandsynlighed for, at Tryg igen annoncerer et udbytte på 1,60 kr. per aktie i forbindelse med regnskabet.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs