FinansWatch

Tryg-ejer skiller sig af med dyr direktør

Resultaterne lader vente på sig i Tryghedsgruppen, der sidder på aktiemajoriteten i Tryg. Derfor skiller man sig nu af med selskabets hidtil eneste topchef.

Det går for langsomt med at få sat skik på investeringerne i Tryghedsgruppen, der sidder på magten i Tryg. Derfor skiller gruppen sig nu af med adm. direktør, Lennar Meineche.

Mens tingene går fremad for størstedelen af formuen i form af forsikringsselskabet, som Tryghedsgruppen sidder på 60 pct. af aktierne i, så halter det nemlig stadig med at tjene penge på de satsninger, gruppen har taget på medico- og fitnessområderne.

Ikke hurtigt nok

"Lennart Meineche kom for fem år siden til TryghedsGruppen, hvor han har stået i spidsen for en gennemgribende udvikling af selskabet. En udvikling, der ikke hurtigt nok har ført til de ønskede resultater – hvorfor TryghedsGruppens bestyrelse og Lennart Meineche er nået frem til, at tiden er inde til et ledelsesskift i toppen af TryghedsGruppen," skriver Mikael Olufsen, der er bestyrelsesformand i både Tryghedsgruppen og Tryg.

I samme ombæring lyder disse ord fra tidligere direktør Lennart Meineche.

"(...) Det er altid ærgerligt, når de ønskede resultater ikke indfinder sig i det tempo, det er påkrævet for at nå ambitionen. Men når det konstateres, at dét ikke er tilfældet, er det rigtigt at afprøve friske kræfter på den øverste ledelsespost,” siger Lennart Meineche.

Tryghedsgruppen har i lang tid kæmpet med at få sat skik på lønsomheden i investeringer som for eksempel fitnesskæden Sats, der har haltet noget i Danmark og Finland, og som er blevet kritiseret for at have været et køb til klar overpris.

Kritiseret for løn

Meineche blev i 2009 under et bittert opgør om den demokratiske magt i Tryghedsgruppen hårdt kritiseret i dagbladet Børsen for at hæve en meget høj løn i forhold til hans omfanget af hans ansvar og for at have høje omkostninger pr. uddelt krone i forhold til andre filantropiske selskaber.

"Du skal snakke med min bestyrelse, hvis du vil snakke om løn. Men lønnen er på markedsvilkår – vi betaler markedsbaserede lønninger til vores folk. Vi har ikke noget på lønfronten, hvor vi siger: »Her er vi galt på den i forhold til markedslønningerne. Du har folk i Tryghedsgruppen, der køber virksomheder, laver forretningsudvikling og strategisk planlægning. Vi har nogle dygtige folk helt generelt, og de får den løn de skal have," sagde Meineche dengang til avisen.

Der blev tidligere på året lovgivet om, at lønningerne i selskaber bag de såkaldte 'herreløse milliarder,' som blandt andet omfatter Tryghedsgruppen og Realdania, skulle svare til indsatsen.

Meineche fortsætter hos gruppen året ud, mens man leder efter en ny chef.

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs