Hübbe: Små aktører vil knække nakken på solvensregler

10 pct. af forsikringsselskaberne i Danmark vil ikke overleve det kommende regelsæt omkring solvens, lyder det fra Trygs topchef Morten Hübbe.
Af Ritzau/Finans

De kommende, nye solvensregler er vanskelige for selv de største aktører på forsikringsmarkedet. For de mindste aktører kan der være tale om en regulær dødskamp for at komme på plads og leve op til de omfattende regler. Trygs topchef Morten Hübbe vurderer, at 10 pct. af forsikringselskaberne kan blive ryddet af bordet som konsekvens af de nye regler.

"Hvis jeg sad i et mindre selskab, så villle jeg ikke vide, hvordan vi skulle overleve det her, sagde Morten Hübbe på et presseseminar i Tivoli mandag. Han lod også kraftigt skinne igennem, at Finanstilsynet vil få deres sag for, når de skal forholde sig til, om et selskab lever op til de komplekse regler.

Og de mindre selskaber skal ikke nødvendigvis tro, at nogle af de storeselskaber kommer og samler dem op. Det kræver således en vis volumen, for at det kan betale sig at overtage et selskab.

"En overtagelse af et andet selskab kræver store it-investeringer. Vi har fået henvendelser fra selskaber med 50-100 mio. kr. i omsætning, men dem vil det ikke kunne betale sig at opkøbe. Jeg tror ikke, det vil kunne betale sig at købe op, medmindre vi taler om overtagelse af et selskab med over et par hundrede millioner i præmieindtægter," sagde Morten Hübbe.

Hübbe gør klar til at ryste posen

Tryg-chef afviser Sampo-pres

Hübbe: En mere klar organisation

Tryg strammer grebet om erhvervskunder

Fyrede Tryg-chefer købte aktier før weekenden

Tryg ansætter ny koncernfinansdirektør og ændrer organisationen

Hübbe køber ind på aktiefronten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også