Ny stil for Trygs forventninger

Forsikringskoncernen Tryg har skiftet stil med hensyn til konkrete forventninger - de er nemlig ikke længere at finde i regnskabet.

De er erstattet af forventninger og mål på det mellemlange sigt - frem mod 2014. Det medgiver den nyslåede koncernchef Morten Hübbe over for RB-Børsen.

- Det, vi har gjort, er, at vi har sat et mål på mellemlangt sigt. Vi vil have en combined ratio på 90 og det er det der skal til for at forretning egenkapitalforrentning på 20 pct. Det er ambitiøst, men realistisk, siger han om det mellemlange mål og dermed forventningerne.

Combined ratio er en forsikringsteknisk term for procentdelen af forsikringspræmierne, der går til erstatninger og omkostninger. I 2010 var den for Trygs vedkommende over 98, hvilket altså betyder, at selskabet havde et driftsoverskud åp mindre end 2 ører per krone i forsikringspræmie.

Koncernchefen er sikker på, at 2011 bliver et bedre år end 2010, men han konstaterer også, at det kun er et skridt på vej mod de mellemlange mål.

- Realistisk set har 2010 og 2009 vist en usædvanlig skadesudvikling. Så vi skal passe på med at foregøgle, alt er normalt nu. Men jeg er dog overbevist om, at 2011 vil blive endog "væsentligt bedre end 2010", lyder det fra Morten Hübbe.

Han forsvarer også naturligt nok den nye stil omkring forventningerne.

- I virkeligheden er den type forretning, vi driver, en, der kan bevæge sig meget fra kvartal til kvartal. Derfor er det både i investorernes og vores interesse at se forretningen på lidt længere sigt, siger han og tilføjer med et smil i stemmen:

- Analytikerne kommer til at arbejde lidt hårdere end tidligere.

Tryg venter i 2011 en forbedring af combined ratio takket være de initiativer, som blev gennemført i 2009 og 2010 samt planlagte tiltag i 2011. Tryg vil fortsat have opmærksomhed på eventuel skadeinflation, så det høje niveau for skadeudgifter ikke hæves yderligere. Det vil kræve yderligere væsentlige forbedringer i 2012 og 2013 at nå målsætningen om en egenkapitalforrentning på over 20 pct., svarende til en combined ratio i niveauet 90, anfører Tryg i regnskabet.

Tryg forventer en præmievækst i samme niveau som i 2010, da den var 4,5 pct. Der vil være tale om fortsat organisk vækst primært i Sverige og Finland.

Regnskab: Tryg sætter punktum for skidt år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også