FinansWatch

Topdanmarks dataindsamling har ikke gjort bilister bedre

En boks i bilen, der overvåger kørslen, har ikke haft den ønskede effekt for Topdanmark.

Topdanmark har ikke oplevet den ønskede effekt af at sætte små bokse i kundernes biler, der kan overvåge deres kørsel. For mens håbet var, at det ville få de unge til at køre pænere, vænner kunderne sig hurtigt til boksen og køre som normalt. Det skriver Børsen.

Kunder under 28 har i Topdanmark kunne få 25 pct. rabat på bilforsikringen, hvis de fik installeret en boks, der indsamler anonymiseret data om kørslen. Tryg er ved at indføre et lignede projekt i Danmark. Men effekten har altså ladet vente på sig hos Topdanmark.

"Det, vi kan se, er, at hvis vi ser på en sammenlignelig gruppe af unge mennesker, som ikke har fået installeret en boks, så har de faktisk samme risikoforløb. Så på den måde kan man sige, at den præventive effekt, man kunne håbe, at det havde, ikke kan ses i den første analyse," siger Thomas Enna Larsen, underdirektør for forretningsudvikling hos Topdanmark, til Børsen.

Topdanmarks undersøgelse viser dog, at de indsamlede data godt kan bruges til at forudsige risikoen for skader, hvorfor det ikke er usandsynligt, at der en dag kommer en ordning, hvor gid kørsel kan føre til lavere priser for kunden.

Tryg vil overvåge sig til mindre skadesudgifter

Topdanmark henter to forsikringspriser ved Årets Finansvirksomhed

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere