FinansWatch

Investeringer kan drille pæn forsikringsdrift i Topdanmark

Mens præmieindtægterne går frem vil investeringsresultatet trække ned i Topdanmarks regnskab for fjerde kvartal 2016, lyder vurderingen fra analytikerne.

Foto: Topdanmark billedarkiv

Et forventet godt resultat af forsikringsaktiviteterne i Topdanmark kan meget vel blive ødelagt af et dårligt investeringsresultat i fjerde kvartal 2016.

For året som helhed er det dog udsigt til fremgang - også på afkastet fra Topdanmarks pengetank.

Det er vurderingen blandt analytikere, der har leveret estimater til Ritzau Estimates, forud for regnskabet torsdag middag.

Analytikerne regner med en lille vækst i præmieindtægterne og en pæn fremgang i det forsikringstekniske resultat, mens investeringsresultatet i fjerde kvartal ventes at blive mere end halveret.

Præmieindtægterne vil ifølge analytikerne stige til 2231 mio. kr. fra 2217 mio. kr. i fjerde kvartal 2015. Det ventes, at det forsikringstekniske resultat stiger til 248 mio. kr. fra 195 mio. kr.

Jyske Bank venter stadig intens konkurrence i det industrielle segment, da kendskabet til medlemsbonusordningen fra Tryghedsgruppen er blevet et positivt salgsparameter for konkurrenten Tryg.

Men banken vurderer, at konkurrencepresset fra rivalen Protector er faldet efter nogle større tab på enkelte danske kunder i andet og tredje kvartal.

I en optakt skriver analytiker Thomas Eskildsen fra Jyske Bank, at vejrskader formentlig kun vil påvirke erstatningsprocenten beskedent.

"I fjerde kvartal var vejret roligt i Danmark bortset fra stormen Urd, som dog var en forholdsvis mild storm sammenlignet med tidligere storme," skriver han.

Derimod er han opmærksom på et stigende antal skader i motorsegmentet.

Han venter en combined ratio på 86,4 og et teknisk resultat på 303 mio. kr., hvilket er i den høje ende i forhold til forventningerne hos analytikerne ifølge Ritzau Estimates.

I kvartalet venter de en combined ratio på 89,2. Kort fortalt bliver combined ratio anvendt til at sætte erstatningsudgifter i forhold til præmier, og hvor et lavt tal er godt.

Mens obligationsmarkederne har klaret sig skidt i fjerde kvartal, har det været bedre med aktiemarkederne.

Analytikerne venter et investeringsresultat på 51 mio. kr. mod 124 mio. kr. i fjerde kvartal i 2015. Spredningen er dog stor, da forventningerne går fra minus 10 mio. kr. til plus 83 mio. kr.

(e) = medianestimat baseret på estimater fra op til ti analytikere indsamlet af Ritzau Estimates.

Blandt ni analytikere, der har oplyst deres anbefaling af Topdanmark-aktien, er der tre købsanbefalinger, tre med "hold" og tre salgsanbefalinger. Det gennemsnitlige kursmål er 179 kr.

Topdanmarks regnskab bliver offentliggjort torsdag ved middagstid.

 

/ritzau/FINANS

Storinvestorer sælger ud af Topdanmark-aktien

Sampo strammer grebet om Topdanmark

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere