FinansWatch

Topdanmark-rebeller står over for umulig opgave

Når Topdanmark i morgen torsdag foreslår, at vælge en konkurrent ind i bestyrelsen, bliver det mere end almindeligt svært for gruppen af modstandere at få forslaget stemt ned, skriver Berlingske Business.

Topdanmarks forslag om at lade storaktionær og konkurrent If få en plads i bestyrelsen huer de aktionærer, som ikke er If eller Topdanmark selv.

En gruppe anført af SEB Asset Management forsøger derfor at stable så mange investorer som muligt på benene for at få forslaget nedstemt. Men med en 28 pcy. stor aktiepost og en garanteret tilstedeværelse på generalforsamlingen, bliver det svært vurderer analytiker Jacob Pedersen over for Berlingske Business.

"Der er selvfølgelig meget stor sandsynlighed for, at han (If's topchef, red) bliver valgt ind. Skulle det ikke ske, så viser det, at der er en meget stor modstand mod det blandt alle andre aktionærgrupper," siger Jacob Pedersen til avisen.

Han peger på, at når If selv sidder på 28 pct. af stemmerne, så kræver det at næsten alle andre aktionærer tager aktivt stilling og møder op eller afgiver stemmefuldmagter imod forslaget, hvis forslaget skal falde.

Topdanmarks generalforsamling afholdes torsdag.

Usædvanligt aktionæroprør rammer Topdanmark

Pram: Mærkelig opførsel fra SEB

Pram: Konkurrent i bestyrelsen har ingen betydning

PFA tavs om aktivt ejerskab i Topdanmark 

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs