FinansWatch

Pram: Mærkelig opførsel fra SEB

Topdanmarks bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen undrer sig over, at SEB Asset Management er gået til pressen med sin kritik af If's bestyrelsespost i Topdanmark kun få timer før et møde med Topdanmarks ledelse.

Foto: CARSTEN ANDREASEN

Topdanmarks bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen er lodret uenig i den kritik, som SEB Asset Management retter mod beslutningen om at indlemme konkurrenten og storaktionæren If's topchef i bestyrelsen.

Han undrer sig samtidig også over, at kapitalforvalteren har valgt at henvende sig til pressen, kun få timer inden et møde mellem netop SEB's Karsten Søndermølle, ATP's underdirektør og aktiechef Claus Wiinblad og Topdanmarks ledelse, heriblandt Michael Pram Rasmussen selv.

"Vi lytter altid til aktionærerne, og vi havde et møde med nogle af aktionærerne - blandt andet SEB - i går. Men jeg må være ærlig og sige, at jeg kan se, at han har talt med avisen inden mødet, hvilket er en lidt mærkelig opførsel," siger Topdanmark-formanden til FinansWatch.

Pram: Konkurrent i bestyrelsen har ingen betydning 

Ikke enig

Han forklarer, at bestyrelsen helt grundlæggende er uenig i SEB's opfattelse af, at den vedtægt, som bestyrelsen ønsker ændret, så If-topchefen Torbjörn Magnusson kan blive nyt medlem, udelukker alle repræsentanter for konkurrenter.

"SEB havde den vurdering, at den vedtægt ville forhindre If på nogen måde at opnå repræsentation i bestyrelsen, også hvis det for eksempel var If's danske advokat, der var opstillet, og den vurdering er vi ikke enig i," siger Michael Pram Rasmussen.

Han konstaterer, at det på mødet ikke lykkedes Topdanmark at overbevise SEB om det rigtige i at lade If få en plads i bestyrelsen, hvorimod der var - om ikke enighed - så mere lydhørhed hos ATP.

"ATP var også med i går, og dem havde vi en god drøftelse med. Claus Wiinblad lyttede til vores argument og dem må vi så se med. Men jeg mener generelt, at vi har en god dialog med vores aktionærer," siger Michael Pram Rasmussen.

 

 

Regnskab: Topdanmark lidt foran analytikerne 

Hård konkurrence giver pensionsfremgang i Top 

Topdanmark tror på øget vækst i 2014 

Top: To årsager til positiv overraskelse

Jyske: Topdanmark-aktien er blevet for dyr 

Topdanmark-ledelse sælger aktier for 28,3 mio. kr. 

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs