FinansWatch

Analytiker: Tredje kvartal var en klar skuffelse for Topdanmark

Analytiker hos Morgan Stanley er skuffet over nyt regnskab fra Topdanmark.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Forsikringsselskabet Topdanmarks regnskab for tredje kvartal ligner ved første øjekast en ret klar skuffelse, men forventningerne til resten af året og til næste år er nogenlunde på linje med det forventede.

Sådan lyder den umiddelbare vurdering fra finanshuset Morgan Stanley, hvor analytiker undrer sig lidt over, at aktien ikke reagerer kraftigere på regnskabet.

"For mig ser det ud til, at tredje kvartal er skuffende, og at forventningerne til næste år nok er lidt konservative. Der er en stor skuffelse i investeringsresultat, og det kan forklares med volatilitet. Men når man kigger på det tekniske resultat, er det godt 14 pct. under konsensus," siger Jonathan Denham, der er analytiker hos Morgan Stanley, til Ritzau Finans.

Topdanmark leverede i tredje kvartal et forsikringsteknisk resultat på 356 mio. kr., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Topdanmark selv pegede på en forventning om 415 mio. kr.

Investeringsresultatet blev et underskud på 67 mio. kr. mod et ventet overskud på 38 mio. kr.

På den baggrund kan det undre, at Topdanmark-aktien startede med at stige efter regnskabet, som ganske vist indeholdt en lille opjustering af forventningerne, som ifølge Jonathan Denham dog kun sender det ventede resultat op på linje med konsensus.

Men det kan hænge sammen med, at aktien har klaret sig dårligt og er faldet op til regnskabet.

"Positioneringen var negativ, så måske havde folk allerede indregnet det i aktiekursen," siger analytikeren fra Morgan Stanley.

For 2020 venter Topdanmark en combined ratio på 89-90 eksklusive afløbsgevinster. Det er også dårligere end ventet hos Morgan Stanley, der ligger med en forventning omkring 88,1 på det forsikringstekniske nøgletal.

Topdanmarks forventninger til præmievæksten næste år lyder på en fremgang på niveau med i 2019, og det ser omvendt pænt ud.

"Forventningerne til præmievæksten er en smule bedre end ventet, men combined ratio er dårligere. Topdanmark er dog nok også lidt konservative med udspillet," siger Jonathan Denham.

Det hører med til historien, at forsikringsselskabet ved regnskabet for tredje kvartal sidste år spillede ud med en forventning om en combined ratio i 2019 på 89-90 eksklusive afløbsgevinster.

Det tal er siden blevet forbedret flere gange - senest i torsdagens regnskab, hvor Topdanmark opjusterer til 84-85 fra 85-86.

Efter en indledningsvis stigning på små 2 pct. oven på regnskabet er Topdanmark-aktien siden faldet tilbage og ligger godt en time senere til et fald på 0,3 pct. for dagen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere