FinansWatch

Tidligere Topdanmark-chef taber erstatningssag

Tidligere Topdanmark-direktør Christian Sagild og forsikringsselskabets nuværende finansdirektør, Lars Thykier, har tabt sag om det krakkede selskab Gobike, som de havde investeret i. 

Tidligere adm. direktør i Topdanmark Christian Sagild. | Foto: Topdanmark billedarkiv

Den tidligere adm. direktør i Topdanmark Christian Sagild og en tidligere kollega fra Topdanmark har tabt en sag i Københavns Byret. Her krævede han og Topdanmarks finansdirektør, Lars Thykier, erstatning for hver knap en halv mio. kr. fra By- og Pendlercykel Fonden og fondens tidligere formand, det konservative byrådsmedlem i Frederiksberg Kommune Nikolaj Bøgh. I stedet skal de nu betale modpartens sagsomkostninger på 270.000 kr. Det skriver Jyllands-Posten.

Christian Sagild var en af flere investorer i Gobike, der via datteselskabet stod for driften af de københavnske bycykler med By-  og Pendlercykel Fonden. Han valgte at skyde flere penge i Gobike, efter at bycykelfondens formand, Nikolaj Bøgh, havde erklæret, at bycykelfonden ikke ville erklære firmaet i misligholdelse af kontrakten. Men efterfølgende trak fonden bekræftelsen tilbage, og Gobike gik konkurs, og Sagild tabte 496.464,37 kr. ud over et ukendt beløb, han tidligere havde investeret. Lars Thykier havde investeret et tilsvarende beløb.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs