FinansWatch

Topdanmark: Topchef tvivler på værdi af Danske-aftale i 2019

Peter Hermann, topchef hos Topdanmark, der har mistet aftale med Danske Bank, stiller spørgsmålstegn ved værdien af samarbejdet med banken i samarbejdets sidste år.

Peter Hermann | Foto: PR

Danske Bank valgte mandag at skifte hest på forsikringsområdet og sadle op med Tryg i stedet for Topdanmark. Det nye samarbejde med Tryg skal ske i både Danmark, Norge og Sverige allerede i 2019, mens det hidtidige samarbejde med Topdanmark først er opsagt til udløb den 1. januar 2020.

Hos Topdanmark stiller topchef Peter Hermann spørgsmålstegn ved værdien af samarbejdet med Danske Bank på det danske marked i samarbejdets sidste år, skriver Finans.

"Det er et godt spørgsmål. Der vil sandsynligvis ryge noget nysalg gennem Tryg. Hvordan Danske Bank vil fordele salget, og om der kommer kunder gennem Danske Bank til Topdanmark, er jeg usikker på," svarer Peter Hermann på spørgsmålet, om Topdanmark vil se nye kunder fra Danske Bank i 2019.

Topdanmark oplyste tidligere mandag i forlængelse af opsigelsen fra Danske Bank, at man i 2018 har en forventning om, at 10 pct. af selskabets nysalg inden for skadesforsikring vil komme fra distributionssamarbejdet med Danske Bank. I alt har forsikringsselskabet en portefølje på 2 mia. kr., som man har opbygget gennem samarbejdet, og som man er juridisk ejer af.

Tryg har tidligere mandag oplyst, at man er klar til allerede i foråret 2019 at lancere nye forsikringsløsninger til Danske Banks kunder. På den baggrund venter Peter Hermann i Topdanmark, at koncernen til næste år ikke vil se det samme niveau som i 2018, og selv om stadig han regner med en vækst i præmieindtægterne fra skadesforsikring i 2019, så erkender topchefen nu, at den nu "måske" bliver mindre positiv.

Topdanmark oplyser desuden til Finans, at aftalen med Danica Pension ikke er opsagt, men Peter Hermann ved ikke, om en opsigelse måtte være på vej.

Danske-CEO: Væsentlige synergieffekter ved at vælge Tryg 

Topdanmark-chef: Jagter nye aftaler efter tabet af Danske Bank 

Danske Bank dropper Topdanmark til fordel for Tryg 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs