FinansWatch

Investorer begejstrede for Topdanmark-regnskab

Topdanmark-aktien stiger mandag eftermiddag over seks pct. på en markant opjustering af forventningerne til åresresultatet, og et overraskende godt kvartalsregnskab (Opdateret).

(Opdateret kl. 17.05 med slutkurs.)

Hvis der stadig var et fysisk handelsgulv på Nasdaq Copenhagen, ville der måske have været spontane klapsalver, da Topdanmark mandag eftermiddag præsenterede sit regnskab for tredje kvartal.

Men handelsgulvet blev nedlagt i slutningen af 1980erne, så i stedet måtte investorerne nøjes med at afgive nogle flere købsordrer på det danske forsikringsselskabs aktier.

Det resulterede i en aktiekurs, der steg med 6,8 pct. til kurs 314,40.

Kursstigningen betyder, at Topdanmark nu er 28,2 mia. kr. værd. Og siden nytår er forsikringsaktien nu steg med knap 17 pct.

Topdanmark kunne fortælle, at nettoresultatet for tredje kvartal landede på 459 mio. kr. Det var ganske vist mindre end de 464 mio. kr., som Topdanmark tjente i tredje kvartal sidste år. Men på forhånd havde analytikerne ifølge Ritzau Estimates blot ventet et overskud på 351 mio. kr.

Samtidig oplyste forsikringskoncernen, at man nu venter et resultat for hele 2018 på mellem 1,2 og 1,3 mia. kr., hvilket er 150 mio. kr. mere end hidtil forventet.

 

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs