Investorer begejstrede for Topdanmark-regnskab

Topdanmark-aktien stiger mandag eftermiddag over seks pct. på en markant opjustering af forventningerne til åresresultatet, og et overraskende godt kvartalsregnskab (Opdateret).

(Opdateret kl. 17.05 med slutkurs.)

Hvis der stadig var et fysisk handelsgulv på Nasdaq Copenhagen, ville der måske have været spontane klapsalver, da Topdanmark mandag eftermiddag præsenterede sit regnskab for tredje kvartal.

Men handelsgulvet blev nedlagt i slutningen af 1980erne, så i stedet måtte investorerne nøjes med at afgive nogle flere købsordrer på det danske forsikringsselskabs aktier.

Det resulterede i en aktiekurs, der steg med 6,8 pct. til kurs 314,40.

Kursstigningen betyder, at Topdanmark nu er 28,2 mia. kr. værd. Og siden nytår er forsikringsaktien nu steg med knap 17 pct.

Topdanmark kunne fortælle, at nettoresultatet for tredje kvartal landede på 459 mio. kr. Det var ganske vist mindre end de 464 mio. kr., som Topdanmark tjente i tredje kvartal sidste år. Men på forhånd havde analytikerne ifølge Ritzau Estimates blot ventet et overskud på 351 mio. kr.

Samtidig oplyste forsikringskoncernen, at man nu venter et resultat for hele 2018 på mellem 1,2 og 1,3 mia. kr., hvilket er 150 mio. kr. mere end hidtil forventet.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også