FinansWatch

Optakt til Topdanmark-regnskab: Forsikringsresultat ses ramt af vejr og brand

Mens Topdanmark i andet kvartal "snød" investorerne for en opjustering, forventer analytiker, at forsikringsselskabet mandag vil løfte sine forventninger til året med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Det forsikringstekniske resultat i tredje kvartal hos Topdanmark, der lander på handlerbordene mandag eftermiddag, bliver ringere end i samme periode året før grundet brandskader og muligvis også vejrskader.

Det vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen i en analysekommentar, og også analytikere, der har leveret estimater til Ritzau Estimates, venter lavere overskud på forsikringsdriften end i samme periode sidste år.

Mikkel Emil Jensen peger på, at tredje kvartal sidste år rummer en svær sammenligning, da der det kvartal år var et ekstremt beskedent skadesniveau.

I tredje kvartal i år venter Sydbank brandskader på niveau med andet kvartal, hvor der var voldsomt mange af den slags. Desuden peger banken på, der har været et par storme i kvartalet, men den største trussel i kvartalet er ifølge Mikkel Emil Jensen brandskaderne.

Analytikerne, som har leveret estimater til Ritzau Estimates, venter et forsikringsteknisk resultat på 338 mio. kr. mod 406 mio. kr. i samme periode sidste år. Sydbank venter 334 mio. kr.

Konkurrenten Tryg oplevede et investeringsafkast, der bar præg af negative obligationsafkast og pæne aktieafkast. Det ventes også at blive tilfældet hos Topdanmark.

Der er dog ikke helt enighed blandt analytikerne om, at investeringsafkastet hos Topdanmark også bliver lavere end samme periode sidste år. Analytikerne venter samlet set 43 mio. kr. i investeringsresultat - klart lavere end de 98 mio. kr. i tredje kvartal 2017. Der er dog stor uenighed, da estimaterne ligger mellem et nulresultat og et afkast på 110 mio. kr.

På bundlinjen venter analytikerne et overskud i kvartalet på 351 mio. kr. mod 464 mio. kr. i tredje kvartal af 2017.

Opjustering trods brandskader

Brandskaderne i andet kvartal snød investorerne for den næsten obligatoriske opjustering af Topdanmarks resultatprognose.

Den "modelmæssige resultatprognose", der viser hvilket niveau resultatet ventes at lande på, såfremt en række forudsætninger om afkastet på de finansielle markeder opfyldes, lyder på 1050-1150 mio. kr., og Sydbank venter den løftet med 100 mio. kr. til 1150-1250 mio. kr.

Trods det forhold, at brandskader forhindrede en opjustering i andet kvartal, venter Sydbank ikke, at de fortsat blokerer.

"Afløbsgevinster vil sikre et løft i forventningerne," skønner bankens analytiker.

Regnskabet ventes offentliggjort mandag 22. oktober omkring klokken 15.

/ritzau/FINANS

Topdanmark tilbyder medarbejderaktier til gengæld for kontantlønsnedgang

Topdanmark finder ny pensionsdirektør i opkøbt selskab 

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs