FinansWatch

Topdanmark ser høje priser på opkøb i øjeblikket

Topdanmark vil gerne købe op, hvis den rigtige mulighed kommer – men foreløbig har priserne været for høje, lyder det fra finansdirektør.

Foto: Topdanmark billedarkiv

Danmarks næststørste forsikringsselskab, Topdanmark, har ikke været helt så aggressive på opkøbsfronten som konkurrenten Tryg, men fortæller, at det er noget, forsikringsselskabet kigger på.

"Vi ser dog sådan på det, at vi helst vil vokse organisk, men vi er bestemt ikke blege for at gennemføre en akkvisition, hvis der dukker noget fornuftigt op. Det har vi demonstreret tidligere ved blandt andet at købe BG Banks skadeforsikringsselskab og Danske Banks skadesforsikringsselskab, men det er en del år siden. Grunden til, at vi ikke har købt noget for nylig, det er, at vi synes, priserne er meget høje," siger Topdanmarks finansdirektør, Lars Thykier, til Børsen.

Aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen er enig i, at priserne er høje i øjeblikket. Han påpeger, at det er tydeligt, der skal betales mange penge for forsikringer, men nævner også, at det er fordi, man i Danmark er dygtig til at drive forsikringsselskaber - især Tryg og Topdanmark, siger han til avisen.

Netop fordi Topdanmark og Tryg er nogle af de bedste til at drive forsikringsselskab, er det også svært for dem at finde selskabet, som er bedre eller på niveau med dem selv, mener aktieanalytikeren.

Forsiden lige nu

Jyske: Derfor ændrer vi priserne på vores boliglån

Jyske Bank har mandag både hævet og sænket priser på sine boliglån. Det sker som et led i, at banken og BRF Kredit, der er i gang med at skifte navn til Jyske Realkredit, sammenlægger produktpaletten, efter at de to fusionerede tilbage i 2014. Vi er stadig blandt de billigste, siger Carsten Tirsbæk Madsen, direktør for privatkunder i Jyske Bank, til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere