FinansWatch

Regnskab: Topdanmark nedjusterer

Topdanmark skruer forventningerne til årets bundlinje ned med 50 mio. kr. som følge af skuffende investeringsafkast.

Det netop offentliggjorte kvartalsregnskab fra Topdanmark slår analytikernes forventninger på flere punkter.

Kvartalets resultat efter skat lander på minus 53 mio. kr., mens konsensusestimatet ifølge Ritzau Finans var på minus 80. mio. kr.

År til dato er bundlinjen dog sort i Topdanmark, der efter skat har tjent 673 mio. kr. mod 680 mio. kr. i samme periode sidste år.

Koncernens combined ratio, der anses som det vigtigste nøgletal i et forsikringsselskab, ligger i kvartalet på 91,8 mod analytikernes forventning på 93,8.

Nedjusterer

Combined ratio for årets første ni måneder er 90,5 mod 94,7 samme periode sidste år.

Den fortsatte tumult på de finansielle markeder betyder, at Topdanmark nu justerer en smule på årets forventninger.

"Den modelmæssige resultatprognose for 2011 nedjusteres med 50 mio. kr. til 900-1.000 mio. kr. udelukkende forårsaget af et lavere investeringsafkast, som påvirker resultatet af både skade- og livsforsikring," skriver koncernen i regnskabet.

Negativt investeringsafkast

Investeringsafkastet var -299 mio. kr. i tredje kvartal efter overførsel til teknisk resultat. Investeringsafkastet i skadesforsikring er 470 mio. kr. dårligere i tredje kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Topdanmark fastholder forventninger til combined ratio og præmievækst i skadesforsikring, der forventes at ligge på 1-2 pct.

Udviklingen i præmieindtægter i skadesforsikring var i de første ni måneder på 1,1 pct., mens tallet var -8,9 pct. i livsforsikring.

(Opdateret 12.40)

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs