FinansWatch

Topdanmark-medarbejder erkender svindel

Den første af 24 sigtede indrømmer nu sin rolle i kæmpe svindelkompleks.

Mens 23 sigtede i et kæmpe svindelkompleks endnu fastholder deres uskyld, har nummer 24 lagt kortene på bordet og erkendt, at han har bedraget Topdanmark for cirka 680.000 kroner.

Forsikringskoncernen valgte ellers i første omgang blot at suspendere sin medarbejder, der hævdede, at han ikke vidste, hvorfor politiet havde sigtet ham for bedrageri for 62.000 kroner i samarbejde med en underleverandør.

Bortvist og anmeldt

Men nu er medarbejderen bortvist, og Topdanmark har selv meldt ham til politiet.

”Bortvisningen blev effektueret, da han mandag over for Topdanmark erkendte at have medvirket til, at et større antal fakturaer blev attesteret og betalt, selvom der ikke blev leveret varer for pengene,” siger kommunikationschef i Topdanmark Jens Langergaard til epn.dk.

Topdanmark iværksatte selv en undersøgelse af sagen, efter at det pludselig gik op for koncernen, at politiet havde sigtet en af dens medarbejdere. Via politiet havde Topdanmark fået navnet på den underleverandør, som medarbejderen skulle have stået i ledtog med.

Afsløring

En gennemgang af bogholderiet afslørede en langt mere omfattende samhandel med firmaet end hidtil antaget.

”Samlet er der faktureret ca. 680.000 kroner fra den leverandør,” siger Jens Langergaard.

Tilsyneladende er der ikke blevet leveret en eneste vare til Topdanmark for de 680.000 kroner.

Millionbedrageri mod Lundbeck

Topdanmark oplyser, at medarbejderen ikke har haft med skadebehandling eller udbetalinger at gøre men har arbejdet med drift og vedligeholdelse af Topdanmarks bygninger.

Tre politikredse har været involveret i efterforskningen af svindelkomplekset, efter at Lundbeck havde opdaget og anmeldt tre medarbejdere for bedrageri for 4,2 mio. kr. i 2009.

Ransagninger afslørede et stort netværk af personer, der havde sat svindel med fupfakturaer i system gennem alliancer med mellemledere i en stribe danske virksomheder.

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs