Topdanmark-medarbejder erkender svindel

Den første af 24 sigtede indrømmer nu sin rolle i kæmpe svindelkompleks.
AF THOMAS G. SVANEBORG JESPER HØBERG

Mens 23 sigtede i et kæmpe svindelkompleks endnu fastholder deres uskyld, har nummer 24 lagt kortene på bordet og erkendt, at han har bedraget Topdanmark for cirka 680.000 kroner.

Forsikringskoncernen valgte ellers i første omgang blot at suspendere sin medarbejder, der hævdede, at han ikke vidste, hvorfor politiet havde sigtet ham for bedrageri for 62.000 kroner i samarbejde med en underleverandør.

Bortvist og anmeldt

Men nu er medarbejderen bortvist, og Topdanmark har selv meldt ham til politiet.

”Bortvisningen blev effektueret, da han mandag over for Topdanmark erkendte at have medvirket til, at et større antal fakturaer blev attesteret og betalt, selvom der ikke blev leveret varer for pengene,” siger kommunikationschef i Topdanmark Jens Langergaard til epn.dk.

Topdanmark iværksatte selv en undersøgelse af sagen, efter at det pludselig gik op for koncernen, at politiet havde sigtet en af dens medarbejdere. Via politiet havde Topdanmark fået navnet på den underleverandør, som medarbejderen skulle have stået i ledtog med.

Afsløring

En gennemgang af bogholderiet afslørede en langt mere omfattende samhandel med firmaet end hidtil antaget.

”Samlet er der faktureret ca. 680.000 kroner fra den leverandør,” siger Jens Langergaard.

Tilsyneladende er der ikke blevet leveret en eneste vare til Topdanmark for de 680.000 kroner.

Millionbedrageri mod Lundbeck

Topdanmark oplyser, at medarbejderen ikke har haft med skadebehandling eller udbetalinger at gøre men har arbejdet med drift og vedligeholdelse af Topdanmarks bygninger.

Tre politikredse har været involveret i efterforskningen af svindelkomplekset, efter at Lundbeck havde opdaget og anmeldt tre medarbejdere for bedrageri for 4,2 mio. kr. i 2009.

Ransagninger afslørede et stort netværk af personer, der havde sat svindel med fupfakturaer i system gennem alliancer med mellemledere i en stribe danske virksomheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også