FinansWatch

Utilfredse kunder hiver Sampension i retten

Den nystiftede Ydelsesgarantiforeningen slæber Sampension i retten. Pensionsselskabets direktør er forundret.

I maj 2010 sendte pensionsselskabet Sampension et brev til sine kunder. I klassisk kancellisprog blev kunderne gjort opmærksomme på, at deres ydelsesgaranti var blevet ophævet og erstattet af en hensigtserklæring. Det skete på baggrund af nogle ændrede forudsætninger i forhold til et rammedirektiv vedtaget i EU, stod der. Brevet vakte i første omgang ikke det store postyr hos kunderne. Men i november samme år bragte dagbladet Børsen en artikel, hvor den økonomiske rådgiver Kim Valentin omtalte Sampensions manøvre som "det største tyveri i mands minde, der er ved at ske." Den påstand blev gentaget på tv, og så begyndte en række af Sampensions kunder at reagere.

Carsten Brink, advokat og partner i advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, blev kontaktet, og han sagde ja til at stå i spidsen for et gruppesøgsmål, fordi han mente, at kunderne havde en god sag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs