FinansWatch

Pensiondanmark modtager kritik fra venner af Amager Fælled

En plan om at bygge boliger på Amager Fælled har bragt Pensiondanmark i modvind.

Grunden, hvorpå Amager Fælled Kvarter vil skyde op. Foto: By & Havn

Usædvanlig mange har klikket ind på Pensiondanmarks Facebookside de seneste døgn, og det har ikke været for at rose selskabet for det investeringsafkast på 8 mia. kr., som selskabet kunne præsentere i går i halvårsregnskabet. Derimod har flere klikket ind og givet en etstjernet anmeldelse, hvilket har betydet, at totredjedele af pensionsselskabets samlede anmeldelser nu er etstjernede. Det skriver Berlingske.

Desuden har anmelderne skrevet efterladt kommentarer som "Fy for pokker!" og "I startede som folkets pensionskasse, men nu lægger I folket ned og ødelægger deres natur". Kritikken kommer efter, at By & Havn forleden meddelte, at det sammen med Pensiondanmark har etableret et projektselskab, der skal byudvikle Ørestad Fælled kvarter på Amager Fælled. Dermed vil pensionskassen opføre boliger på den 5000 år gamle strandeng, som er hjemsted for rigt dyre- og planteliv.

"Når vi, som ønsker at beskytte naturen, er oppe imod så stærke kræfter og så store pengebeløb, som Pension Danmark og By & Havn står med, må vi bruge vores stemmer til at flytte pengestrømmen, så folk bliver klar over, at de bør flytte deres penge, hvis de vil bidrage positivt til verden," siger Philip Hahn-Petersen, der via Facebooksiden Amager Fælleds Venner har opfordret til at sende Pensiondanmark negative kommentarer, til Berlingske.

Pensiondanmark vil ikke kommentere den kritik, der er kommet på Facebook. I stedet skriver direktør i Pensiondanmark Ejendomme, Marius Møller, til Berlingske, at området ikke er fredet, men fastlagt til byudvikling i lovgivningen.

Pensiondanmark oplever pæn præmievækst

 

Pensionskasser og A.P. Møller skaber ny kapitalfond

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere