FinansWatch

Pensiondanmark møder fagforeninger i sag om underbetaling

I sagen om underbetaling på to britiske biomasseanlæg, som Pensiondanmark har investeret i, har pensionskassen i går holdt møde med britiske fagforeninger.

Jens-Christian Stougaard, direktør for Public Affairs & Responsibility i Pensiondanmark.

To af de største britiske fagforeninger, Unite og GMB, mødtes i går med Pensiondanmark for at diskutere en sag om underbetaling af kroatiske medarbejdere på to britiske biomasseanlæg, som pensionskassen har investeret i gennem Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). Det skriver nyhedsmediet IPE.

"Vi har haft en meget behageligt møde i morges (i går, red.) med fire repræsentanter fra de britiske forbund. Når vi investerer - direkte eller igennem CIP - har vi blandt andet klausuler angående løn og arbejdsforhold, hvilket også gælder underleverandører. Selvfølgelig støtter vi ikke underbetaling," siger Jens-Christian Stougaard, direktør for Public Affairs & Responsibility i Pensiondanmark, til IPE.

Forforbundene mener, at det ene af de to biomasseanlæg i Rotherham har hyret medarbejdere gennem den kroatiske underleverandør Duro Dakovic, som har ignoreret overenskomster og betalt medarbejdere mindstelønnen på 7,20 pund (53,55 kr.) i timen, hvilket er under halvdelen af, hvad overenskomsten dikterer.

På det andet biomasseanlæg i Kent har man ifølge fagforbundene ikke tilladt forbundene adgang og afvist at følge overenskomsten.

Efter møderne har Bernard McAuley fortalt IPE, at Pensiondanmark vil vende tilbage til forbundene, og flere møder vil finde sted.

"Det vigtigste for os er, at de har lyttet, og jeg tror, at de vil gøre noget fremadrettet," siger han.

Unite og GMB har tilsammen omkring 2 mio. medlemmer i forskellige industrier i Storbritannien. overenskomster er lovmæssigt bindene i Danmark, men ikke i Storbritannien.

PensionDanmark og danske virksomheder beskyldes for underbetaling

CIP investerer i amerikansk landvindmøllepark

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere