FinansWatch

Medie: Pensionskasser skal vidne i Hesalight-sag

Pensam og Pensiondanmark er indkaldt som vidner i sag, hvor de angiveligt selv er blevet snydt til at investere i Hesalight, skriver Børsen.

Lars Nørholt Foto: Carsten Bundgaard.

Repræsentanter fra pensionskasserne Pensam og Pensiondanmark samt Danske Capital og Kirk Capital er indkladt som vidner i sagen mod Hesalight-stifteren Lars Nørholt, der begynder mandag. Det erfarer Børsen.

Sammen med de fire investorer, der tilsammen har stået for hovedparten af de cirka 600 mio. kr., som Hesalight i 2014 og 2015 tiltrak i obligationslån, skal også en række ledende ansatte og bestyrelsesmedlemmer i det kollapsede LED-selskab vidne mod Lars Nørholt, der står anklaget for bedrageri og systematisk svindel for mere end 500 mio. kr.

Hovedanklagen er, at blandt andet Pensam og Pensiondanmark blev bedraget til at investere i virksomehden via blandt andet forfalskede kontrakter.

Ifølge Nørholts advokat, Anders Nemeth, vil han stadig erklære sig uskyldig.

Hesalight-stifter beskyldes for at lave falske millionkontrakter

Hesalight-direktør tiltalt for svindel for halv milliard

Forsiden lige nu

Hvidvask kan sænke Danske Bank fremtidige kreditvurdering

Mistet tillid til kunder, investorer og modparter samt risiko for undersøgelser og bøder som følge af Danske Banks hvidsvaskskandale i Estland får nu kreditvurderingsinstituttet Moody's til at sænke fremtidsudsigterne til "negative".

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere