Pensiondanmark åben for ATP som pensionsoprydder

Pensiondanmark kan godt se fornuften i at lade danskernes små, inaktive pensionsopsparinger ryge ind under ATP, lyder det fra adm. direktør Torben Möger Pedersen.
Foto: Lene K
Foto: Lene K

Det er et stort problem, at mange danskere har små pensionsklatter stående rundt omkring på inaktive pensionsopsparinger, lyder det fra adm. direktør i Pensiondanmark, Torben Möger Pedersen, der godt kan se fornuften i at lade ATP samle pensionsklatterne, så længe det bliver frivilligt for pensionsselskaberne at indgå en aftale med ATP.

”Der er en gruppe af personer, der primært har haft kortvarige ansættelsesforhold, hvor det ville det være en fin service, hvis Pensiondanmark fik lov til at lave en aftale med ATP om at flytte pengene over for ATP,” siger han.

Dermed bakker han op om Socialdemokraternes forslag om at lade de små, inaktive pensioner ryge ind under ATP med en enkelt undtagelse – at aftalen bliver frivillig mellem ATP og pensionsselskaberne.

”Vi går ikke ind for tvangslovgivning, men vi går ind for en lovgivning, der giver os adgang til at lave en frivillig aftale med ATP om at flytte smådepoter over til ATP,” siger Torben Möger Pedersen, der dog understreger, at det for langt de fleste vil være den bedste løsning, hvis danskerne rykkede deres opsparinger over til det selskaber, hvor kontoen er aktiv.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har efter forslaget fra Socialdemokraterne taget initativ til en undersøgelse af problemets omfang.

Pensionsselskaber i samlet front mod ATP

S: Pensionsmilliarder er herreløse

F&P: Lovgivning hjælper ikke på pensionsklatter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også