FinansWatch

PKA revser dyre kapitalfonde

Pensionskassen PKA har fået nok af dyre kapitalfonde, og vil derfor fremover selv investere en lille del af formuen direkte i danske virksomheder. Det skriver Børsen.

Foto: Fotograf Anders Clausen

Kapitalfonde har alt for høje omkostninger. Selvom fondene kun fylder 10 pct. af PKA's investeringer udgør de 33 pct. af omkostninger. Det er for meget, og derfor vil pensionskassen fremover selv investere 5 mia. kr. i danske virksomheder. Det skal ske som co-investor sammen med kapitalfondene, frem for som en del af kapitalfondene, skriver Børsen fredag.

PKA har nu derfor selv oprettet et team, der ud over at placere 15 mia. kr. i de udskældte kapitalfonde, også skal placere 5 mia. kr. direkte i danske virksomheder.

"Kapitalfonde er noget nær det dyreste, du kan investere i omkostningsmæssigt. Det er et andet formål med at lave dette team. Vi kan gå direkte i virksomhederne til lavere omkostninger," siger direktør i PKA Peter Damgaard til Børsen.

PKA administerer pensionsopsparinger for ca. 200 mio. kr., og det er denne størrelse, der gør, at kassen kan komme med som co-investor i stedet for bare at skyde penge ind i fondene.

PKA: Danske vindinvesteringer lakker mod enden

PKA i dobbeltfusion

Formand rolig omkring tredje minus i Dansk Vækstkapital 

Sådan forvalter SEB Pension: Så bliver det pludselig personligt

Hellere lille og vågen... 

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs