FinansWatch

PFA-direktør vil have topchefer til at blande sig i politik

Landets virksomhedsledere skal være mere åbenmundede og blande sig i den politiske debat, lyder det fra Allan Polack, adm. direktør i PFA.

Allan Polack, adm. direktør i PFA. Foto: PR

De danske topchefer skal ikke være bange for at træde frem i offentligheden og give indspark til den politiske debat. Sådan lyder det fra Allan Polack, adm. direktør i PFA. Det skriver Finans.

"Jeg tror, at de debatter, vi ser nu, vil tvinge virksomhedsledere til at være mere synlige og komme ud med deres holdninger, som tåler vældig godt at blive vist. Nogle af dem, der har været meget kritiske over for det, vi populært kalder eliten, har fordomme om, hvad den elite mener, som faktisk ikke er rigtige," siger Allan Polack til Finans.

Han mener, at landets topchefer blandt andet i EU-debatten skulle have blandet sig mere. PFA-topchefen understreger dog, at det ikke nødvendigvis handler om, at danske virksomhedsledere skal argumentere for, at mere politisk union er godt, men det ligeså godt kan være at melde ud, hvor grænsen går.

Konsulentvirksomhederne Prime Time og Boston Consulting Group er enige med Allan Polack, mens Arlas topschef, Peder Tuborgh, ikke mener, at han hører til i den politiske debat.

Allan Polack vil fejre jubilæum med samfundsdebat

Polack: Hele branchen sidder på lur efter PFA's kunder

Forsiden lige nu

Letland suspenderer korruptionsanklaget centralbankchef

Den korruptionsanklagede lettiske centalbankchef, Ilmārs Rimšēvičs, er blevet suspenderet fra sin post. Der er desuden kaldt en vikar ind til det næste møde i ECB's styrende råd, hvor Rimšēvičs også har en plads.

BRF henter størstedelen af lån til private som bankboliglån

Boligejerne i Jyske Bank-koncernen vælger i langt højere grad bankboliglån end de traditionelle realkreditlån, fortæller BRF Kredits adm. direktør Carsten Tirsbæk Madsen. Fremadrettet ventes udlånsvæksten at aftage, dog med fortsat størst vækst i belåning af ejerboliger - også selvom der ikke kan hentes flere lån i Totalkredit.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere