FinansWatch

Heideby: Tidligere medarbejdere vil hævne sig på mig

Den seneste tids blæst om PFA Pensions topchef stammer fra tidligere medarbejdere, som vil tage hævn over ham, mener Henrik Heideby. Han kalder det for "en meget hård periode".

Foto: Jakob Dall

Henrik Heideby, der er adm. direktør i PFA Pension, føler sig ramt. Gennem de seneste måneder har flere danske medier bragt kritiske historier om ham og den virksomhed, han repræsenterer, og det har gjort ondt på ham. Det fortalte han til FinansWatch onsdag i forbindelse med, at han redegjorde for forløbet, der førte til, at PFA Ejendomme investerede i en fond, hvor hans søn, Mads, havde arbejdet.

PFA investerer halv mia. kr. i fond hvor Heidebys søn var ansat  

"Det er en meget hård periode for mig, og jeg synes, det er en ondsindet mistænkeliggørelse af mig og den måde, jeg varetager mit job på. Jeg synes til tider, det er helt absurd. Jeg vil dog gerne understrege, at det ikke er nogen klage over journalisterne på nogen måde," sagde han.

Specifikt nævnte han fire artikler, som han mener, repræsenterer den mistænkeliggørelse, han føler sig ramt af i øjeblikket. Den første var i Berlingske Tidende den 16. oktober i år, hvor det fremgår, at Henrik Heideby tabte en magtkamp i PFA Pension, og at det var derfor, han havde sagt sit job op en uges tid forinden.

Artiklen, der er baseret på anonyme kilder, fortæller, at Per Tønnesen, der er formand for HK Handel, indtrådte i bestyrelsen i april 2013, og at det var starten på en mere kritisk linje over for Henrik Heideby og bestyrelsesformand Svend Askær. Henrik Heideby ville ifølge artiklen ikke kommentere Berlingskes oplysninger.

Avis: Derfor går Henrik Heideby

Voksende balance og Umwelt

Den anden artikel blev offentliggjort i Økonomisk Ugebrev 10 dage efter artiklen i Berlingske Tidende. Økonomisk Ugebrev skrev, at PFA har øget sin balance med 20 mia. kr. ved hjælp af repo-forretninger, og den artikel var baseret på vurderinger fra Gert Nielsen, der er partner i Bedstpension, Søren Andersen, der er direktør i Willis, og anonyme kilder. Efterfølgende meldte Søren Andersen dog ud, at hans udtalelse var taget ud af kontekst, og at han var uenig i artiklens konklusion.

Henrik Heideby ønskede ifølge Økonomisk Ugebrev ikke at kommentere artiklen, men kommunikationsdirektør Morten Jeppesen forklarede i artiklen, at væksten i balancen stammede fra en helt normal forretningsgang.

Blæst om ugebrevs kritik af PFA

Tredje artikel stod Berlingske Tidende også for, da avisen den 16. november kunne fortælle, at Henrik Heidebys søn, Mikkel Heideby, er partner i og medejer af reklamebureauet Umwelt, og at PFA har brugt selskabet til flere reklamekampagner. I sin faktaboks, ”Sådan gjorde vi”, fremgik det, at Berlingske fik et tip om, at Umwelt er hovedleverandør til PFA inden for marketing og reklame, men at Berlingske ikke på skrift har kunnet dokumentere, at Umwelt har fået særbehandling hos PFA.

Henrik Heideby ønskede ikke at tale med Berlingske i den forbindelse, men oplyste via SMS: ”Der er ikke noget dilemma.”

Avis: PFA er storkunde hos Heidebys søns firma

Bægeret flød over

Henrik Heideby fortalte onsdag til FinansWatch, at bægeret for ham blev fyldt, da FinansWatch henvendte sig med sin historie om PFA Ejendommes investering. Han mener, at det er tidligere medarbejdere, som har henvendt sig til medierne for at ramme ham.

”Der er fire historier, som er bragt i omløb. Historierne er plantet af tidligere ledende medarbejdere i PFA, som åbenbart er drevet af et hævnmotiv over for mig. Jeg ved, hvem det er, men jeg har valgt af hensyn til PFA ikke at fortælle til jer, hvem det er, men jeg har en fuldstændig klar fornemmelse af, hvem der står bag historierne,” sagde han.

Derfor valgte han i går at tale med FinansWatch for i detaljer at redegøre for, hvorfor PFA Ejendomme har investeret i fonden Resolution Real Estate Property IV, og hvordan forløbet har været.

”Det er båret af, at der er nogen, der ønsker mig ondt, og det er meget ondsindet. Nu synes jeg imidlertid med den sidste historie, at bægeret er flydt over, og derfor har jeg fået lov af mit formandskab, at jeg gerne må tale med dig, idet jeg oplever det som en beklikkelse af hele min måde at drive mit hverv på, og jeg synes, jeg har arbejdet hårdt i 13 år, og jeg har skabt nogle gode resultater for PFA’s kunder. Derfor kan jeg ikke tie stille længere, og derfor har jeg valgt at tale med dig,” sagde han til FinansWatch.

Henrik Heideby har opsagt sin stilling som topchef i PFA Pension efter mere end 13 år, og han er rigtig ked af, at så mange anonyme kilder har valgt at gå til medierne.

”Du drømmer ikke om, hvor mange forskellige anonyme anklager, jeg er stødt over. Det er lidt specielt, at man bliver fredløs, når man er på vej ud, men sådan er det nok bare. Jeg skal ikke beklage mig, men det gør ondt nede i hjertet hele tiden,” sagde han.

FinansWatch har efter interviewet sendt Henrik Heideby tre uddybende spørgsmål, som er relevante i forhold til PFA-chefens udtalelser, men disse spørgsmål har Henrik Heideby ikke ønsket at besvare. De tre spørgsmål er:

-Hvorfor mener han, at der er tidligere ledende medarbejdere, som vil tage hævn over ham?

-Mener han, at der er nogle fejl i indholdet af de specifikke historier, han nævner?

-Synes han ikke, det er fair, at man forsøger at kaste lys over, hvordan tingene hænger sammen i de tre/fire konkrete artikler, han nævner?

 

PFA investerer halv mia. kr. i fond hvor Heidebys søn var ansat

Heidebys 14 år i PFA i tal

PFA har udskiftet 28 chefer 

”Enten er du med Heideby – eller også er det ud” 

Heideby: Dygtige til at sætte det bedste hold 

 

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs