FinansWatch

Salg gennem Letpension tungere end ventet

Det har vist sig mere besværligt at få bankrådgivere til at sælge PFA's livrenteprodukter gennem Letpension end ventet. Derfor sætter PFA nu en indsatsstyrke ind, der skal lære rådgiverne at sælge mere.

Der skal mere fart på pengeinstitutternes salg af PFA's livrenteprodukter, når PFA til sommer overtager 49 pct. af aktierne i Letpension.

Sådan lyder det fra koncerndirektør og COO i PFA, Jon Johnsen, der forklarer, at der indtil videre kun er kommet 1,6 mia. kr. opsparingskroner ind i PFA's livrenteprodukt gennem Letpension.

Det er knap 600 mio. kr. mere, end man havde for et år siden, da aftalen med Letpension blev genforhandlet. Her var ambitionen, at der fremover hvert år skulle hentes yderligere 2 mia. kr. ind under forvaltning.

PFA vil hente 2 mia. årligt hos bankerne

"Det, vi har opnået, svarer nogenlunde til vores forventning. Pengeinstitutterne havde selv meget høje forventninger til det her, men det passer meget godt med vores budgetter," siger han til FinansWatch.

Ud over de 1,6 mia. kr. i forvaltet opsparing er der også solgt forsikringskontrakter som f.eks. tab af erhvervsevne-forsikring for 400 mio. kr.

Det sløve salg er dog ikke tilfredsstillende, og der skal derfor ske en opgradering af de rådgivere, der sidder ude i bankerne og sælger Letpension-produkterne.

"Vi er ved at starte en kampagne ude i pengeinstitutternes filialer, hvor vores rådgivere skal ud og undervise rådgiverne i bankerne. Der sætter vi en 6-7 mand ind i en kortere periode. Det skal kaste flere livrenteprodukter af sig, salget skal vokse mere," siger Jon Johnsen.

Målet er at der alene i 2014 skal hentes nye præmier ind for 1 mia. kr.

Letpension har været kritiseret for at være voldsomt meget dyrere end tilsvarende produkter fra konkurrenter, og her erkender, Jon Johnsen at der også skal gøres en indsats.

"De store ordninger skal være billigere, det er noget af det, vi skal have ændret," siger direktøren.

Letpension fastholder branchens højeste priser

Letpension blev stiftet tilbage i 2006 af over 100 små og mellemstore banker og sparekasser, der havde et mål om at gentage den store succes på realkreditområdet med Totalkredit, ved at etablere et fælles pensionsselskab. Men etableringen af Letpension trak så voldsomt ud at finanskrisen kom i vejen inden selskabet reelt var på banen. Derfor indledte Letpension i 2009 et samarbejde med PFA.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere