FinansWatch

PFA køber 272 vindmøller af Dong

Sammen med energiselskabet SE køber PFA nu 272 vindmøller af Dong for 760 mio. kr. Købet markerer et nyt samarbejde mellem SE og PFA, som skal gøre parterne til markedsledere på landvindmøller

I lighed med andre store pensionsselskaber har pensionsgiganten PFA nu kastet sig over møller på land sammen med energiselskabet SE.

Sammen har de betalt 760 mio. kr. for 272 vindmøller, som Dong har ønsket at sælge.

De to selskaber har stiftet SE Blue renewables, og sammen med SE's egne ni møller er der nu 281 vindmøller i porteføljen, som dog forventes kraftigt udvidet. Ambitionen er at blive det selskab, der har flest møller på land i Danmark. Møllerne er spredt over hele landet, og der er således ikke tale om en samlet park af vindmøller.

"Vi vil være markedsleder på landvindmøller i Danmark og også i udvalgte nabolande. Med købet af et så stort antal møller er vi rigtig godt på vej. Købet giver os mulighed for at producere vindstrøm med forholdsvis lave og stabile omkostninger. Det er en god investering, som også vil komme Danmarks grønne omstilling til gavn,” siger Ole Fruekilde Madsen, koncerndirektør i SE Energi & Klima og bestyrelsesformand for det nystiftede SE Blue Renewables i en meddelelse.

PFA og SE ejer hver 50 pct. af selskabet, og pensionsselskabet ser det som en ny metode til at styre investeringer i infrastruktur.

”I PFA har vi vurderet flere vindenergiprojekter gennem længere tid. Da vi så denne mulighed, valgte vi at slå til. Der er nemlig tale om en ny form for aktivt ejerskab på landvind-området i Danmark, som ikke er set før. Vi forventer et attraktivt afkast i forhold til den lave risiko. Vi kender præcist møllernes ydeevne, da alle 272 møller snurrer rundt i dag, og vi kender derfor deres produktionsmønstre,” skriver Jesper Langmack, direktør i PFA Kapitalforvaltning i meddelelsen.

SE er et andelsselskab og ifølge egne oplysninger et af landets største el-selskaber. De er bosiddende i Esbjerg og opererer primært i Syd og Sønderjylland.

 

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs