FinansWatch

PFA vil skrue op for direkte ejendomsinvesteringer i udlandet

Det er ved at være svært at finde gode ejendomsinvesteringer i Danmark, og derfor planlægger PFA at skrue op for direkte udenlandske ejendomsinvesteringer, mens der skrues lidt ned i Danmark.

PFA's ejendomsdirektør, Michael Bruhn. | Foto: Bidstrup Stine / Ritzau / Ritzau Scanpix

PFA er det danske pensionsselskab som har investeret mest i det danske ejendomsmarked. Men det er ved at være svært at finde gode investeringer, og derfor kigger landets største kommercielle pensionsselskab i stigende grad mod udlandet. Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Prissætningen er spids i Danmark, men det er den også sydpå. Der er bare den forskel, at markedet er dybere og større. Det betyder, at der bare er flere muligheder," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

I løbet af 2019 forventer PFA derfor at reducere sine danske ejendomsinvesteringer fra 30 mia. kr. til ca. 27 mia. kr. og skrue på for de udenlandske ejendomsinvesteringer til ca. 39 mia. kr. fra 34 mia. kr.

Mens PFA hidtil har investeret i udlandet via ejendomsfonde, så går PFA nu mere direkte ind i ejendomsprojekter sådan som i Danmark, hvor pensionsselskabet har været med til at udvikle store ejendomsprojekter. Michael Bruhn fortæller, at det kommer til at ske både på de nordiske marked og længere sydpå i Europa.

Danske pensionskasser fortsætter maratonopkøb af ejendomme for milliarder

AP Pension tror fortsat på danske boligbyggeri 

 

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs