FinansWatch

PFA-topchef savner politisk mandsmod i debatten om udenlandsk arbejdskraft

PFA's topchef mener, at politikerne skal være mere klare i mælet om udenlandsk arbejdskraft og håber på flere nuancer i udlændingedebatten.

Allan Polack | Foto: Celina Dahl / Ritzau Scanpix

Topchefen i Danmarks største pensionsselskab PFA, Allan Polack, efterlyser politisk mandsmod i debatten om udenlandsk arbejdskraft. Det skriver FinansWatchs søstermedie PolicyWatch.

Ifølge pensionschefen efterlader den ophedede udlændingedebat ikke plads til nuancer. Det er ærgerligt, fordi mange af PFA's virksomhedskunder oplever et udbredt behov for at kunne hente flere kvalificerede medarbejdere i udlandet.

"Den almindelige dansker er nødt til at høre, at der er et behov for udenlandsk arbejdskraft, og at der er tale om nogle mennesker, der går ind og bidrager positivt til samfundet," siger Allan Polack til PolicyWatch og understreger, at det er vigtigt, at det ikke bliver en sort-hvid-diskussion.

En meningsmåling, som Wilke har lavet for PolicyWatch, viser, at knap 57 pct. af de adspurgte mener, at regeringen i mindre grad eller slet ikke har gjort nok for at tiltrække kvalificerede udlændinge.

PFA-direktør forventer at forsikringsaftale bliver populær blandt pensionskunderne

PFA nægter at lave forretninger med omstridte australiere

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs