FinansWatch

PFA ændrer på omstridt kundekapital-model

Kapitaloverdækningen er blevet rigeligt stor, og derfor ændrer PFA nu i sin omstridte kundekapital-model. Det skriver Børsen.

Mads Kaagaard, koncerndirektør i PFA. Foto: PR

Fra 1. januar 2019 foretager PFA Pension to omfattende ændringer i sin kundekapital-model. Det skyldes, at PFA har fået opbygget en meget høj solvensoverdækning, og det er dyrt at være overkapitaliseret, forklarer koncerndirektør i PFA, Mads Kaagaard til Børsen.

"Siden 2001 har vi overført 24 mia. kr. i kundekapital, som går videre til kunderne. I dag har vi en meget høj solvensoverdækning, og nu bremser vi en smule op på vores kapitalopbygning, fordi vi har et ansvar for at have en sund kapitalstruktur," siger Mads Kaagaard til Børsen.

Fremover vil forrentningen af Kundekapital blive indsat på den enkelte kundes almindelige depot, hvilket betyder, at man ikke længere vil få renters rente-effekten isoleret set inden for Kundekapital-delen. Og nye kunder vil fra 2019 heller ikke kunne tegne Kundekapital for deres eksisterende pensionsopsparing, som overføres fra et andet selskab.

Ifølge Maria Hjorth, adm. direktør i pensionsrådgivningsvirksomheden Mercer, vil PFA stadig have en fuldt konkurrencedygtig model sammenlignet med andre selskaber.

PFA sender rekordhøjt beløb tilbage til kunderne

Medie: PFA overvejer at tøjle kunders afkastgilde

Forsiden lige nu

Banker lagde godt 200 mio mere i datacentral

De 22 banker, der er på datacentralen BEC, øgede deres it-omkostninger betydeligt i 2017. Datacentralens omsætning steg således med 216 mio. kr. Pengene er blandt andet gået til kraftigt stigende udviklingsomkostninger til compliance, står der i årsrapporten.

Ny bankfusion vækker ærgerlige minder for Spar Nord-chef

Spar Nords topchef kalder den foreslåede fusion mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank for et "interessant alternativ" til en Jyske Bank-overtagelse. Han afviser dog, at han glæder sig over, at det måske denne gang er Anders Dam og Co., der bliver slået på målstregen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere