FinansWatch

Regnskab: Nordea Livs markedsrentekunder får negativt afkast

I første kvartal var det bedre at have sin pension i gennemsnitsrente end i markedsrente hos Nordea Liv & Pension.

Foto: Lars Krabbe

De store udsving på aktiemarkederne betød, at Nordea Liv & Pensions markedsrentekunder over en bred kam fik negative afkast i første kvartal. Afkastene lå på mellem 0,7 pct. og minus 4,8 pct. i markedsrente, og typiske kunder fik afkast på mellem minus 3,1 pct. og minus 2,0 pct.

"Som ventet var første kvartal karakteriseret ved ganske store markedsudsving i lighed med andet halvår 2015. Det er imidlertid fortsat Nordea Liv & Pensions bedømmelse, at 2016 vil byde på positive afkast for produkter med mellem risiko, og risikoen for et markant lavere afkast anses for beskeden," fremgår det af regnskabet.

Anderledes så det ud for kunderne, der har gennemsnitsrenteprodukter hos Nordea Liv & Pension. Her blev afkastet på 3,0 pct. i de første tre måneder af året mod 5,7 pct. i den tilsvarende periode sidste år.

Trods de lave afkast har Nordea Liv været en god forretning for moderselskabet i første kvartal. Resultatet før skat blev på 181 mio. kr., og der er indtægtsført fuld driftsrisikoforrentning, hvilket er ejerens betaling for at stille sikkerhed til rådighed, ligesom skyggekontoen er nedbragt med 21,6 mio. kr. i første kvartal.

Kunderne fortsatte også med at komme ind i butikken. De løbende præmier voksede med 12,5 pct. til 2,0 mia. kr., og indskuddende voksede med 6,5 pct. til 1,4 mia. kr.

"Udviklingen er særdeles tilfredsstillende og understreger selskabets position som en sikker og betroet partner for kunderne på pensionsområdet," fremgår det af regnskabet.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs